Ovo je pravi Forest Gamp: Dnevno pretrči 5 km, od toga živi i skuplja novac u dobrotvorne svrhe

A sve je počelo kada je poželeo da smrša i dovede se u formu

  • 1
Matthew Melling Foto: Facebook/The Wigan Runner

Kada je Metju Meling je u januaru 2017. godine postavio sebi cilj da se dovede u top formu tako što će pretrčati svakog dana trčati 5 kilometara tokom mesec dana, nije mogao ni da sluti do kakvih će ga daljina ta mala kilometraža dovdesti.

Nakon što je izdražao 50 dana, njegovi prijatelji nisu mogli da veruju da je toliko dugo ostao motivisan. Ali Metju nije želeo da odustane, čak ni nakon jednoj nemilog događaja kada su ga prolaznici gađali jajima u jednoj ulici u Mančesteru.

Zbog incidenta, svi su čuli za njega, a 963 dana kasnije, 35-godišnjak dobio je nadimak "Pravi Forest Gamp". U međuvremenu je dao otkaz na poslu, proputovao 20 zemalja i prikupio 20.000 funti za dobrotvorne svrhe time što svaki dan trči.

Matthew Melling Metju je proputovao 20 zemalja zahvaljujući trčanju Foto: Facebook/The Wigan Runner

- Počeo sam iz zdravstvenih razloga. Nisam imao plan, hteo sam samo da vidim da li mogu da trčim svakog dana tokom meseca. U to vreme nisam trčao, bio sam mnogo veći i borio sam se da motivišem samog sebe - rekao je on za Metro.

Nakon što je prvi put prikupio novac za dobrotvorne svrhe, shvatio je da trčanjem može da pomogne svojoj zajednici.

- Od tog 1. januara 2017. godine nijedan dan nisam imao pauzu. Prošlog leta dao sam otkaz i posvetio se ovome - kaže Metju koji trči barem 5 kilometara dnevno, čak i na rođendane, Božić i kada je na odmoru.

Matthew Melling Od 1. januara 2017. nije imao pauzu Foto: Facebook/The Wigan Runner

Kroz društvene mreže pronalazi sponzore za humanitarne organizacije koje podržava.

- Jednog dana ću prestati da trčim, ali ne znam kada će to biti. Zasada mi je to nezamislivo. Moram da ostanem fokusiran. Kada mi dođe da prestanem, setim se svih dana koji su iza mene i u koji su me dovde doveli - kaže Metju.

(Telegraf.rs/Metro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA