≫ 

"Jedan drugog upotrebili": Sarajevski mediji izveštavali o gej aferi pre nepunih 100 godina (FOTO)

Gej afera dvojice sarajevskih zanatlija iz 20-tih godina prošlog veka nije prošla nezapaženo u tadašnjim medijima. Zbog toga su završili u policijskoj stanici

  • 7

Opšte je poznato da se mediji iz godine u godinu, naročito u eri onlajna i društvenih mreža, razlikuju u načnu izveštavanja i odabiru vesti. Nema ljubitelja medija ili čitaoca koji se nije zapitao ili poželeo primerak predratne štampe, s početka 20. ili još s kraja 19. veka.

Društvenim mrežama kruži zanimljiv primer izveštavaja sarajevske "Večernje pošte" iz, kako navode oni koji su postavili na Fejsbuk, 1925. godine.

Jedna od vesti u novinskom stupcu posvećena je seksualnoj aferi dvojice sarajevskih zanatlija koji su zatečeni u krevetu posle, najverovatnije, seksualnih aktivnosti.

Autor je specfičnim, iz ove perspektive pomalo arhaičnim jezikom, čitaocima dočarao šta se zbilo u hotelskoj sobi, da bi na kraju vesti dao svoj sud o celokupnoj situaciji.

Akteeri ove gej afere su, prema navedenom u tekstu, bili uhapšeni zbog "nemoralnih aktivnosti".

- Jutros su zatečeni u hotel "Pošti" Ivica Franjić iz Kreševa, obućar s nekim Mostarcem, isto obućarom, ocem troje dece, gde u sobi broj 23 leže u krevetu potpuno goli. Obojica su zatvoreni, jer postoji sumnja da su jedan drugog upotrebili. To je fragmenat sarajevskog morala - stoji u kratkoj vesti.

U komentarima ispod ove objave stoje mnoge duhovite opaske korisnika Fejsbuka, a većini njih je zapao za oko izraz "upotrebili".

VIDEO: Kija proglašena za gej ikonu 2018.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • dora

    28. avgust 2019 | 14:25

    Denis&Denis Soba 23

  • Ana

    28. avgust 2019 | 13:48

    Ma nemoguce, ja sam cula da je to sad nova moda dosla sa zapada. Nije toga ranije bilo.

  • Косингас

    28. avgust 2019 | 14:37

    Дохватили се Хрват и још један... Па се слепили.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA