• 12

Kako se spasavanje pretvorilo u katastrofu: Veganka Mia sa farme spasla 14 zečeva, a ubila 90

Ona tvrdi kako su farmeri pucali na nju i njene pomagače

  • 12

Britanska veganska aktivistkinja "Mitska Mia" optužena je za smrt više od 90 zečeva koje je pokušala da spasi sa farme u Španiji.

Njena spasilačka misija kod Barselone pretvorila se u katastrofu jer su neke od "spasenih" životinja bile majke koje su tek okotile mlade pa su oni ostali bez hrane. Farmeri su zato stotinak zečeva morali da eutanizuju.

Još pet skotnih zečica je uginulo, a mnoge su još zbog stresa izgubile mladunce koje su nosile. Mia tvrdi da su farmeri nju i njene pomagače vijali sat vremena, pa čak i pucali razbivši joj pritom staklo na automobilu.

- Jurili su nas, pucali, prozor se razbio, a komadići stakla posekli su me po licu. Svuda je bilo krvi. Uprkos svemu, srećna sam, jer sam spasila 16 zečeva. Vredelo je - kaže Mia koja ističe kako nisu ostavili male zečeve bez majki jer su spasili samo mlade zečeve.

Policija je u svom izveštaju navela kako je staklo na prozoru verovatno razbijeno nekim "čvrstim objektom", a ne metkom i da su Mia i ostali aktivisti "spasili" 14, a ne 16 zečeva.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Komentari

  • Veganski

    Kada dođe veganska vlast ovakvi događaji će biti nemogući, jer će držanje životinja radi klanja biti zabranjeno. Takođe će biti zabranjena prodaja mesa, mlečnih proizvoda i jaja.

  • BralE

    Brate mili, šta su sve spremne kojekakve razmazene nakaze učiniti, za par minuta slave na internetu! Nemam ja ništa protiv toga da zaštitimo zivotinje koliko je to moguće, ne rasipajući se hranom, itd. Ali otići na nečiju farmu i ukrasti 10-15 zečeva!? I još poslije toga objavljivati nekakav video sa ogrebanom glavom (koju namjerno neće da obriše, da bi izgledalo dramatičnije) i to rukom sa „nabudzenim noktima“ !? Ma daaaj!!!

  • Nikodin

    Začevi su baš ugrožena vrsta

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima