"Hvala na bratu, ali ja sam hteo psa": Urnebesna pisma đaka Bogu

Kada je jedna učiteljica u SAD zatražila od učenika trećih razreda osnovne škole da napišu pismo Bogu, dobila je vrlo zanimljive i duhovite rezultate

  • 2

Deca kriju neopisivu znatiželju, pogotovo kad se radi o razumevanju sveta oko njih. Čim im podtaknete tu znatiželju, njihova prirodna reakcija je iskrena, a vrlo često i urnebesna.

Mogu da vas pitaju "zašto", o svemu na ovom svetu, a religija nije izuzetak, pogotovo kof onih koji su odgojeni u hrišćanskim porodicama.

Kada je jedna učiteljica u SAD zatražila od učenika trećih razreda osnovne škole da napišu pismo Bogu, dobila je vrlo zanimljive i duhovite rezultate (pitanja).

Levoruki, Levoruko dete, Pisanje, škola, Učenje, Domaći zadaci, Devojčica, Domaći zadatak, Dete, Deca, obrazovanje, leva ruka Foto-ilustracija: Profimedia

- Dragi Bože, kladim se da ti je jako teško da voliš svu decu na svetu. U mojoj porodici su samo četiri čoveka i ja to nikad ne bih mogao - piše jedan.

- Dragi Bože, hvala ti na malom bratu, ali ja sam molio za psa - piše drugi.

- Dragi Bože, predobro je kako uvek uspeš da namestiš zvezde na prava mesta - navodi još jedno dete.

- Kako si znao da si Bog? - pita se jedan.

- Dragi Bože, jesi li stvarno hteo da žirafa izgleda kao slučajna nesreća - pitala je Norma.

Jednu devojčicu interesovalo je ko crta linije oko država.

deca foto: pixabay.com

- Dragi Bože, kako to da nisi izmislio neke nove vrste životinja u poslednje vreme? Još imamo samo stare vrste... - kaže nezadovoljni Džoni.

- Možda se Kain i Avelj ne bi ubijali toliko da je svako imao svoju sobu. Taj sistem funkcioniše s mojim bratom - kaže Lari.

- Dragi Bože, otišao sam u crkvu na venčanje i usred crkve oni su se poljubili. Je li to ok? - pita se još jedan dečak.

- Dragi Bože, molim te da staviš još jedan praznik između Božića i Uskrsa. Ništa se dobro ne događa u to vreme - piše.

- Dragi Bože, znam otkud dolaze bebe, barem mislim. Iz mamine utrobe, a tata ih stavlja tamo. A gde su pre toga? Držiš li ih u raju? Kako siđu dole? Moraš li da se brineš za sve njih prvo? Molim te, odgovori mi na pitanja, uvek mislim na tebe - napisala je Suzan.

- Dragi Bože, od svih ljudi koji rade za tebe. Petar i Jovan su mi najbolji - bio je iskren Rob.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ja

    27. septembar 2019 | 22:26

    Slatkisi mali 😊😊

  • DARKO 100%

    27. septembar 2019 | 22:42

    Nemojte da mislite da od dece nemozete nista nauciti,iz primera zivota cuo sam logicke misli da bi najveci umovi pali na glavacke,treba te ih samo pazljivo slusati i usmeravati i i desifrovati njihove misli prosto se iznenadite i ostanete bez teksta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA