• 6

Ko želi da putuje u svemir, moći će to da uradi sledeće godine. Samo neka spremi 250.000 dolara

Turistička suborbitalna svemirska putovanja, Bransonove kompanije Virgin Galactic, na 50 milja iznad Zemljine površine ipak neće biti jeftina

  • 6

Čini se da je komercijalno putovanje u svemir svakim danom sve bliže, a već iduće godine s lansiranjem prve komercijalne turističke letelice, SpaceShipTwo, trebalo bi da krene britanski preduzetnik i milijarder Ričard Branson čije je bogatstvo procenjeno na 3,8 milijardi dolara.

Kako prenosi Fox Business, turistička suborbitalna svemirska putovanja, Bransonove kompanije Virgin Galactic, na 50 milja iznad Zemljine površine ipak neće biti jeftina.

Koliko je za sada poznato, zainteresovani putnici će za kartu morati da izdvoje čak 250.000 dolara.

I dok jedni smatraju kako je to opravdana cena, drugi se pak s tim ne slažu. Oni smatraju kako je ovde reč o prenaduvanoj ceni s obzirom da će SpaceShipTwo putnike isključivo podići 50 milja iznad Zemljine površine i vratiti natrag.

U julu, Branson je najavio da s probnim letovima kreće već ove jeseni u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko.

Inače, SpaceShipTwo čiji kapacitet iznosi 700 putnika, dostiže brzinu od 2,9 maha dok se skoro vertikalno diže uprkos gravitacionim silama.

(Telegraf.rs/ Novac.hr)

Komentari

  • Дејан Младеновић

    Ја се пријављујем али под једним малим условом да организатор путовања изврши деноминацију--тј избрише 4 задње нуле

  • Dj

    Ako moze busplus kartica polecemo mi i ovako letimo sa nasim prevozom bez klime dok dodjemo do kuce kao da smo bili u paklu i na onom svetu

  • 😎

    Ko krene tamo da ne zaboravi da ostavi testament. Šta ga znaš, zlu ne trebalo.😁

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima