≫ 

U ovom mestu su turistima zabranili da koriste Gugl maps: Od 2018. godine izgubilo se 144 ljudi

U poslednje dve godine imali su 144 akcije spasavanja turista koji su automobilom krenuli u istraživanje okoline, a potom morali zvati pomoć jer su se našli na pogrešnom putu s kojeg se nisu mogli pomeriti

  • 1
Baunei, Sardinija Foto: Shutterstock

Iako milioni ljudi koriste Gugl maps kao pomoć u snalaženju na nepoznatim lokacijama, Baunej na Sardiniji zabranio je svojim gostima njegovo korišćenje. Do ovog italijanskog primorskog gradića vode nezgrapni brdoviti putevi koji nisu dobro obeleženi na popularnoj Guglovoj aplikaciji, zbog čega mnogi zalutaju.

- Previše se malih automobila zaglavi na neprohodnim putevima - otkrio je gradonačelnik Salvatore Korias novinskoj agenciji Ansa. U poslednje dve godine imali su 144 akcije spasavanja turista koji su automobilom krenuli u istraživanje okoline, a potom morali zvati pomoć jer su se našli na pogrešnom putu s kojeg se nisu mogli pomeriti.

Ne samo da ovaj propust mnogo košta Baunej, već i same putnike čiji automobili nakon ekspedicije po sardinijskim brdima moraju hitno na servis.

Baš zato gradske su vlasti postavile uz puteve table s upozorenjem na kojem ističu: "Ne sledite uputstva Gugl mapsa". 

Kontaktirali su i s Guglom u želji da naprave izmene u njihovim kartama.

Baunei, Sardinija Krivudavi putevi nisu upisani na mapi Foto: Shutterstock

- Odgovorili su nam da će proveriti situaciju, ali još uvek nismo videli nikakve promene - dodao je gradonačelnik Korias.

Ovo nije jedino mesto u Italiji gde ova aplikacija ne radi onako kako bi trebala. Poznata aplikacija upućuje turiste i da voze svoje automobile uz kanale u Veneciji, što je zabranjeno, ističu na portalu o putovanju.

(Telegraf.rs/Punkufer.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA