Na ovoj aerodromskoj pisti nalaze se grobovi: Piloti tvrde da svako veče viđaju duhove pokojnika

Porodična parcela sa grobovima, koja je bila na zemlji preko koje bi se aerodrom trebalo širiti, imao je oko 100 grobova, među njima su pokopani i nekadašnji robovi, kao i članovi porodice

  • 1
Savannah Hilton Airport

Foto: Profimedia

Grobovi Ričarda i Ketrin Dotson ugrađeni su na aerodromskoj pisti broj 10 na internacionalnom aerodromu Savana/Hilton hed u SAD. I to zbog toga što njihova porodica nije htela da ovi grobovi budu premešteni.

Kao i mnogi drugi aerodromi, u SAD-u i širom sveta, i ovaj je izgrađen na bivšoj farmi. Međutim kada je aerodrom iz Savane 1942. tokom Drugog svetskog rata hitno trebalo proširiti došlo je do blagog otpora porodice Dotson.

Porodična parcela sa grobovima, koja je bila na zemlji preko koje bi se aerodrom trebalo širiti, imao je oko 100 grobova, među njima su pokopani i nekadašnji robovi, kao i članovi porodice. Svi, sem četiri premešteni su na groblje.

Verujući da njihovi preci ne bi hteli da napuste zemlju na kojoj su tako naporno radili, porodica Dotson je insistirala da se grobovi njihovih majki i očeva ne diraju. Ričard i Ketrin Dotson su farmeri koji su prvi vlasnici zemlje, preminuli su 1884. i 1877. godine. Njihova dva groba, jedan kraj drugog, nalaze se na ivici avionskih pista 10 i 28. Još dva groba, njihovih rođaka Danijela Hjustona i Džona Dotsona nalaze se u obližnjoj travi.

 

Grobovi su poravnati sa zemljom, a na kamenim oznakama uz Ričardovo ime piše "U miru", a uz Ketrinino "Otišla kući na počinak". I tako ovih četvoro rođaka počiva u miru uz najprometniju pistu jednog međunarodnog aerodroma.

Iz vazdušne luke tvrde da su "njihovi" grobovi "jedini na svetu ugrađeni u aktivnu pistu dugačku 2.850 metara". Članovi porodice smeju da posete grobove, ali ne mogu da ostavljaju cveće.

 
 
 
View this post on Instagram

Let Your Dreams Take Flight ✈️ Happy National Aviation DayA post shared by Savannah/Hilton Head Int’l (@savhhiairport) on

 

A ako mislite da ovakvi neobični grobovi dolaze i bez strašnih priča, prevarili ste se.

- Kaže se da ako slećete tamo tek nakon zalaska sunca, sve figure će se pojaviti na severnoj strani piste - jedna je od legendi koje kruže među lokalnim pilotima.

(Telegraf.rs/100posto.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA