Svi bruje o Trampovoj prevari: Objavio fotku na kojoj odlikuje psa, ispostavilo se da je - lažna

Američki predsednik Donald Tramp objavio je na Tviteru fotografiju na kojoj se vidi kako medaljom odlikuje psa Konana, koji je učestvovao u akciji vojske SAD u kojoj je ubijen lider džihadista

  • 6

Mnogi mediji su preneli vest da je američki predsednik Donald Tramp odlikovao psa po imenu Konan, koji je učestvovao u akciji ubistva lidera Islamske države El Bagdadija, da bi se kasnije ispostavilo da je vest zapravo bila laž, a fotografija - fotošopirana.

- Američki heroj - napisao je Tramp uz fotografiju na kojoj se vidi medalja oko vrata nemačkog ovčara, nakon čega su usledili medijski izveštaji o odlikovanju.

Američki predsednik Donald Tramp objavio je na Tviteru fotografiju na kojoj se vidi kako medaljom odlikuje psa Konana, koji je učestvovao u akciji vojske SAD u kojoj je ubijen lider džihadista.

Ispostavilo se, međutim, da je vest bila lažna i da je fotografija odlikovanja zapravo fotošopirana. Odlikovanja nije bilo, a ni pas nije bio u rezidenciji predsednika SAD, potvrđeno je u Beloj kući reporteru Glasa Amerike Stivu Hermanu.

Pas Delta Force Ovo je pas Konan koji je učestovao u pronalaženju lidera ISIS-a Foto: Tanjug/AP

Bela kuća je, takođe, potvrdila i da je fotografija fotošopirana.

Kako piše Njujork tajms, izvorna fotografija koju je Tramp preradio pripada agenciji Asošijeted pres sa događaja iz 2017. godine kada je Tramp odlikovao Džejmsa Meklohana, veterana Vijetnamskog rata, prenosi RTS.

Meklohan je tada odlikovan pošto je tokom rata spasio živote deset osoba.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Petar

    31. oktobar 2019 | 10:04

    Pa vidi se iz Aviona da je Fotomontaža

  • Dex

    31. oktobar 2019 | 14:22

    Rekao bih da je ovo belgijski malino a ne nemački ovčar...

  • Boki

    31. oktobar 2019 | 13:51

    Fotomontaža. A i nije Nemački ovčar već Belgijski ovčar-Malino

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA