• 6

"Šabački metar": Prodavci koriste lažni kad mere drva za ogrev? Otvorite četvore oči

Mušterije bi trebalo da otvore četvore oči, pogotovo ako drva kupuju sa kamiona i traktora

  • 6

Video poređenja dva metra za merenje dužine šeruje se ovih dana "kao lud" po društvenim mrežama. Mnogi su već pazarili drva za ogrev, neki još nisu, ipak, mnogima je bitno da vide čime se sve služe prodavci drva. Žuti metar je standardni milimetarski, a belim se koriste prodavci drva. Mušterije bi trebalo da otvore četvore oči, pogotovo ako drva kupuju sa kamiona i traktora.

Ipak, video istovetan ovom pojavio se još 2012. godine, a nazvan je "šabački metar za drva". Kako se navodi, metar je izgubio prodavac ogrevnih drva iz Šapca, a našao se u Banatskom Karađorđevu. "U srednjem Banatu koriste se nove mere koje nisu ni milimetarske ni colovne".

Na ovaj način ukradu mušterijama 3 kubna metra na 10 kubnih metara drva.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Vreme

    Nije bio taj da nece da ukrade na 10m 1m do metar ipo. Zato izbacite drva slozite, 1m u visinu i posle po duzini koliko uzimate 5m ili 10m. I nemojte da nasedate mi to ne radimo itd, slozite sami ako nista.

  • Komsija

    To neki mangupi koriste da izmere 20cm

  • drvokradice

    Kao prvo,ti ljudi kradu sumu,a posle i musterije kradu.svako ko kupuje drva neka nosi svoj metar,i neka su poredjana drvo lepo prilikom merenja,a svako ko pokusa da ga ukrade,neka mu vrati to adekvatno i neka pozove policiju jer to je pokusaj prevare

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima