Zadatak iz matematike za 2. razred posvađao roditelje: "Maja ima nekoliko dinara", koliko je to?

Iako je učenik tačno rešio zadatak, roditelji su se pobunili zbog jedne reči

  • 18
Zadatak za drugi razred jednačina Foto: Twitter/@BJCalamity

Jedna mama je na Tviteru objavila zadatak iz matematike za 2. razred, koji je izazvao polemiku među roditeljima i drugim korisnicima. I dok jedni nisu videli ništa sporno u njemu, drugi su istakli da je zadatak besmislen - sve zbog jedne reči.

- Još jedan biser besmisla iz testova za osnovnu školu. Zadatak za II razred. Tačan odgovor bi bio: moja sestra rado jede sira - napisala je mama uz fotografiju.

Kao što se vidi na fotografiji, u pitanju je jednačina sa jednom nepoznatom, a zadatak glasi ovako: "Maja ima nekoliko dinara. Tata joj je dao još 18, a mama još 27 dinara. Koliko joj novca nedostaje da bi kupila loptu koja košta 87 dinara?"

Prava polemika nastala je zbog reči "nekoliko", a roditelji su rekli kako ne bi bilo zabune da su deca znala koliko je to "nekoliko" dinara.

- Koliko je to nekoliko? - pitali su mnogi u komentarima, pokušavajući da odgonetnu ovu jednačinu.

Iako je učenik tačno rešio ovaj zadatak, mnogi su se pobunili zbog načina na koji je on formulisan.

Dok su neki rekli kako u zadatku nema ništa čudno, drugi su tvrdili da je besmislen. Bilo je i onih koji nisu razumeli zadatak, ali i onih koji su rešili da sve okrenu na šalu.

"Ide dete ulicom i nađe 20 dinara. Koliko će dinara na ulici da nađe četvoro dece?", "Kakva je to lopta?", "Nedostaje joj od 0-37 din jer nigde ne piše koliko je dinara imala pre nego što su joj mama i tata dali novac. Znači tekst je ludilo ili učiteljica pojma nema", samo su neki od komentara ispod zadatka.

Šta vi mislite o njemu? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Rastko

    7. decembar 2019 | 13:16

    I to NEKOLIKO dinara kad mu vidim u ruke zapalim mu 3 iza usi a uvalim mu u ruke krpu ili metlu pa nek se igra dete do mile volje a loptu mu kupim kad stasa tamo sa 15-16 godina da moze jako i da je sutne i da iskali sav bes na njojzi a ne na meni jer bi me bilo sramota da se taklav pojavim na oci zeni kuku si ga njemu a jos vise meni .

  • Rastko

    7. decembar 2019 | 12:51

    Maloletna deca ne bi trebala da kupuju nista pa ni loptu TO rade roditelji zato nemojte pogresno da ucite decu vi lenji skorojevici koji svoju decu saljete po cigarete i pivo.

  • Rastko

    7. decembar 2019 | 13:26

    TO je zato sto svaka uciteljica koja zivi od plate u osnovi zna tacno koliko dinara ima u ruci pa uz put sta od koga dobije pa tek onda i moze a i treba da izracuna koliko mu treba da kupi ono sto voli jer od onoga u ruci zna i glava da zaboli i dzaba da se bilo sta voli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA