• 8

Zadatak iz matematike za 2. razred posvađao roditelje: "Maja ima nekoliko dinara", koliko je to?

Iako je učenik tačno rešio zadatak, roditelji su se pobunili zbog jedne reči

  • 8

Jedna mama je na Tviteru objavila zadatak iz matematike za 2. razred, koji je izazvao polemiku među roditeljima i drugim korisnicima. I dok jedni nisu videli ništa sporno u njemu, drugi su istakli da je zadatak besmislen - sve zbog jedne reči.

- Još jedan biser besmisla iz testova za osnovnu školu. Zadatak za II razred. Tačan odgovor bi bio: moja sestra rado jede sira - napisala je mama uz fotografiju.

Kao što se vidi na fotografiji, u pitanju je jednačina sa jednom nepoznatom, a zadatak glasi ovako: "Maja ima nekoliko dinara. Tata joj je dao još 18, a mama još 27 dinara. Koliko joj novca nedostaje da bi kupila loptu koja košta 87 dinara?"

Prava polemika nastala je zbog reči "nekoliko", a roditelji su rekli kako ne bi bilo zabune da su deca znala koliko je to "nekoliko" dinara.

- Koliko je to nekoliko? - pitali su mnogi u komentarima, pokušavajući da odgonetnu ovu jednačinu.

Iako je učenik tačno rešio ovaj zadatak, mnogi su se pobunili zbog načina na koji je on formulisan.

Dok su neki rekli kako u zadatku nema ništa čudno, drugi su tvrdili da je besmislen. Bilo je i onih koji nisu razumeli zadatak, ali i onih koji su rešili da sve okrenu na šalu.

"Ide dete ulicom i nađe 20 dinara. Koliko će dinara na ulici da nađe četvoro dece?", "Kakva je to lopta?", "Nedostaje joj od 0-37 din jer nigde ne piše koliko je dinara imala pre nego što su joj mama i tata dali novac. Znači tekst je ludilo ili učiteljica pojma nema", samo su neki od komentara ispod zadatka.

Šta vi mislite o njemu? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Lord

    Tacan odgovor je 42 dinara...!!!

  • Kiki

    Dato clanovima Predsednistva BiH da rese, pa da im se ponovo smejemo

  • Перагеније

    Ех, па шта очекујете од учитеља...? А хтели би да предају математику, а богами и физику... у основним школама. Савремени учитељи су слабијег образовања од некадашњих, иако имају фауклтетске дипломе...

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima