≫ 

Drogirala se i izgledala užasno, bila u zatvoru, pokušala da se ubije - a tek joj je 25

Sa 19 godina je uhapšena po prvi put

  • 2
Jamee Valet Foto: Privatna arhiva

Devojka koja se lečila od konzumiranja narkotika, a pokušala i samoubistvo, podelila je svoju "pre i posle" fotografiju na Fejsbuku i pokazala svoju dramatičnu transformaciju. Džejmi Valej (25) iz Svit Houma u Oregonu je glavna "zvezda" posta na Fejsbuk strani "Dnevnik zavisnika" (The Addict's Diary), u kom je podelila svoje dostignuće, kao i radost jer je došla do srednjoškolske diplome.

- Ja sam Džejmi i ja sam izlečeni zavisnik od meta i heroina. Ove dve fotografije su nastale u razmaku od dve godine. Verzija mene koja bolje izgleda od pre nekoliko meseci kada sam diplomirala. Oporavak je moguć! - napisala je ona.

Na drugoj fotografiji je ona iz 2017. godine, na kom izgleda kao da joj je lice prepuno bubuljica. Kako je objasnila, dok je bila na metu obožavala je da cedi bubuljice i "čačka" lice. Objasnila je i kako je fotografija nastala:

Jamee Valet Foto: Privatna arhiva

- Sedela sam celo veče u svojim kolima, na parkingu, čekala da naiđe moj diler. Ostala sam tu i kasnije i retrovizor sam koristila da čačkam lice i cedim bubuljice. Odjednom sam shvatila da je jutro i da sam celu noće presedela u kolima čačkajući lice - ispričala je ona.

Jamee Valet Nekoliko dana je bila i u komi, Foto: Privatna arhiva

Džejmi sada radi na građevini, a želela bi jednog dana da se bavi poslom kozmetičarke. Još sa 13 godina počela je da koristi marihuanu. Svoje detinjstvo opisuje kao "vrlo teško". Droga, alkohol i seks su ubrzo postali načini da pobegne od stvarnosti. U svojoj 15. godini, bila je sa dečkom koji ju je "navukao" na razne pilule, tipa: "morfijum", "vikodin", "oksikodon"... Taj momak ju je naučio kako da te tablete smrvi i ušmrkne. Ubrzo su, priča, opijati ostali njen najbolji drug.

Sa 17 godina je odustala od škole. Tokom samo jedne noći silovala su je dvojica muškaraca dok je bila obeznanjena od alkohola. Samo nekoliko meseci kasnije, "upoznala" se sa heroinom i metom.ž

Jamee Valet Džejmi sa diplomom, Foto: Privatna arhiva

- Bila sam istraumirana i depresivna posle silovanja da sam završila u kući nekog dilera koji mi je cele noći davao različite opijate. Povraćala bih i nastavljala ponovo... Nisam znala svoju granicu. Poslao me je kući posle četiri dana. Trebalo mi je dve nedelje da dođem sebi. Danima sam osećala posledice, ali sam se oporavila i opet krenula.

Jamee Valet Foto: Privatna arhiva

Počela je i da krade da bi došla do novca za drogu. Sa 19 godina je uhapšena po prvi put. Uhvaćena je u pokušaju pljačke jedne kuće, a ukrala je i tašnu jedne bake u prodavnici. U zatvoru je pokušala da se obesi. Sa improvizovanih vešala napravljenih od čaršava spasila je cimerka, koja se u ćeliju nepredviđeno vratila ranije. Nije imala puls i dva dana je bila u komi.

- Celog života je samoubistvo za mene bilo kao neki avion za bekstvo. Kada sam bila u zatvoru po prvi put, nisam imala drogu da me umrtvi i sva moja ne(dela) su počela da me sustižu.

Kada se probudila iz kome majci je rekla da ne želi više da se drogira.

Jamee Valet Foto: Privatna arhiva

- Posle toga, otišla sam pravo kod muškarca s kojim sam imala seks za novac i vratila se svemu iznova - rekla je Valej.

Ukupno je hapšena šest puta.

Tokom programa odvikavanja upoznala je sadašnjeg dečka Džejka. Oboje su završili program i počeli da žive zajedno. Džejmi je tada verovala da je otpočela novo poglavlje u životu. Zatrudnela je i imala pobačaj zbog čega se ponovo okrenula drogama. Kako sama kaže, dečku je priredila pakao od života, krala je od njega.

Sada je "čista" najmanje godinu dana i radi na tome da poboljša odnose sa svojom porodicom. Svima koji su u sličnoj situaciji savetuje da idu malim, "bebećim" koracima i poručuje da nema slučaja koji je beznadežan.

Video: Američki šerifi upucali čoveka koji je bio toliko drogiran da mu rane nisu učinile ništa

(Telegraf.rs / Izvor: Daily mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Dzoni

    7. novembar 2019 | 22:46

    Ko je pio pice,,koje pusio pusice,,,ko se drogirao drogirace se,,,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA