Svi se sećaju fotografije na kojoj princeza Dajana pleše sa Travoltom: Šta se krije iza nje?

"Bila je to divna mlada žena, koja je plesala sa holivudskom zvezdom. Ona je osećala strahopoštovanje prema njemu, on prema njoj. Dvoje prelepih mladih ljudi, bezbrižnih, koji plešu dok su oči celog sveta uprte u njih"

  • 12
Džon Travolta, princeza Dajana Foto: Profimedia/Pete Souza/AFP

Ljubitelji kraljevske porodice i pokojne princeze Dajane dobro se sećaju trenutka kada je voljena princeza plesala sa poznatim glumcem Džonom Travoltom u Beloj kući. Bilo je to u novembru 1985. godine, a neobični partneri bili su gosti tadašnjeg američkog predsednika Ronalda Regana i prve dame Nensi Regan, piše BBC.

On je nosio crno odelo, a princeza je nosila tamnoplavu haljinu dizajnera Viktora Edelstajna, dok je na vratu imala ogrlicu od safira i bisera. Ovaj stajling otada je postao simbol princeze Dajane.

- Postoje tri ikonske fotografije Dajane: u ovoj haljini, venčanici i "osvetničkoj haljini" - rekao je akcionar Keri Tejlor, govoreći o haljini bez ramena dizajnerke Kristine  Stambolian, koju je princeza nosila one noći kad je princ Čarls javno priznao da je bio neveran.

Tamnoplava Edelstajn haljina biće izložena na aukciji 9. decembra, saopšteno je iz aukcijske kuće "Aukcije Keri Tejlor". Procenjuje se da haljina vredi između 324.000 i 454.000 dolara.

- Poslednji put je prodata u istoj aukcijskoj kući za 311.000 dolara u martu 2013. godine britanskom kupcu koji je haljinu kupio kao poklon za svoju suprugu - rekao je Tejlor.

Tejlor veruje da se interesovanje od tada samo pojačalo, ne samo zbog toga što je haljina pripadala Dijani, već zbog trenutka koji predstavlja.

- Bila je to divna mlada žena, koja je plesala sa holivudskom zvezdom. Ona je osećala strahopoštovanje prema njemu, on prema njoj. Dvoje prelepih mladih ljudi, bezbrižnih, koji plešu dok su oči celog sveta uprte u njih - dodao je Tejlor.

Te noći, Dajana i Čarls i dalje su izgledali kao da predstavljaju kraljevsku romansu iz bajke.

- To je postao jedan od najvažnijih trenutaka princeze Dajane u očima javnosti - istakao je Tejlor.

Princeza Dajana i princ Čarls bili su na večeri u Beloj kući prvog dana njihove kraljevske turneje po Americi, pored brojnih poznatih gostiju, među kojima su bili Travolta, Nil Dajmond, Tom Selek, Este Lauder, Klint Istvud i Mihail Barišnjikov.

Vašington post je tada preneo da je Dajana lično tražila da budu pozvani Travolta, Istvud i Dajmond.

- Toliko sam nervozan da osećam leptiriće u stomaku. Lakše bih se suočio sa publikom od 20.000 ljudi - rekao je Dajmond listu.

Travolta je kasnije rekao za ABC njuz da je to bio jedan od najboljih trenutaka u njegovom životu.

Nakon što su se Dajana i Čarls razveli u avgustu 1996., princeza se odrekla nekog glamura iz kraljevskog života i posvetila se humanitarnom radu.

U junu 1997. godine, dva meseca pre nego što je poginula u sudaru u Parizu, poklonila je 79 haljina koje će se prodati na aukciji u dobrotvorne svrhe - uključujući plavu plišanu haljinu Edelstajn.

Prošlo je 20 godina kako je princeza Dajana poginula u saobraćajnoj nesreći u centru Pariza. Princeza Dajana je bila omiljena britanska princeza Foto: Tanjug/AP

- Izuzetno sam srećna što drugi mogu da dele radost jer sam ih ja nosila - rekla je tada princeza.

Ovoga puta Tejlor očekuje da američki kupac osvoji haljinu.

- Ova haljina je veoma važna Americi. Nosila ju je u Beloj kući kod Reganovih, pa je za američkog kolekcionara ovo kljčan komad - dodao je on.

BBC piše da će to verovatno biti i dobra investicija.

- Još uvek postoji veliko interesovanje za princezu Dajanu u svim starosnim grupama. Interesovanje za princezu raste, a ne opada - zaključio je on.

Još dve Dajanine haljine prodaju se na aukciji istog dana, za znatno skromnije cene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • 🇷🇸

    23. novembar 2019 | 10:56

    Englezi su ružna nacija, crveni žuti, pirgavi, Dajana je veliki izuzetak labud među hijenama.

  • Fenix

    23. novembar 2019 | 14:01

    Informišite se pre nego lupate. Pogledajte neki intervju sa njom pa polemišite. Žena je plenila dobrotom, a ne lepotom, znate, postoji nešto iznutra, a ne samo silikonske doline! A nju su jadnu ubili jer je bila seljančica i smetala je. Kamila je uvek bila tu prisutna, a Dajana je prosto morala da rodi zdravu decu onoj nakazi i toliko je bio njen posao. Žalosno.

  • 😍

    23. novembar 2019 | 11:46

    Ljubav nema granica. Jer kad zavolis nekog a da i tebi nije jasno zbog cega i kako... Cini mi se to se ljubav zove. Oprosti ako gresim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA