• 1

Prodaje se kuća u kojoj je prohodao Tramp: Cena je "tričavih" 3 miliona dolara

Sadašnji vlasnik kuće želi da ostane anoniman, ali veruje se da ona ili on nemaju nikakve veze sa predsednikom

  • 1

Nakon što je predsednik Amerike Donald Tramp rešio da promeni adresu i umesto Njujorka u dokumenta upiše Floridu, ponovo je oglašena prodaja njegove petosobne kuće, u kojoj je proveo detinjstvo.

Donald Tramp

Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP

Kuća je menjala vlasnike nekoliko puta od kada ju je četrdesetih godina prošlog veka sagradio presednikov otac, Fred Tramp. Porodica je živela tu desetak godina, a sam predsednik tu je proveo prve četiri godine života.

Pre nego što se uselio u klasični enterijer Bele kuće, 45. predsednik Amerike Donald Tramp uživao je u modernom dizajnu Tramp Tauera, a prve korake u životu pravio je u kući neotudorskog stila u Njujorku. Kuća se nalazi u Kvinsu, prenosi Glas Amerike.

Fred Tramp bio je poznati njujorški graditelj. Neki od kompleksa na kojima je radio mogu se i danas videti u Njujorku, a ni njegov dom nije bio izuzetak.

- Živeli su u kući do 1950. i kada su je prodali, preselili su se u drugu kuću, koja je blizu - kaže Miša Hagani, direktor kompanije za nekretnine "Paramount realty USA".

Sada se kuća ponovo prodaje. Krajem 2016. Haganijeva agencija za nekretnine prodala ju je za million i 400 hiljada dolara i zatim preprodala za tri meseca za preko 2 miliona. Kuća je ponovo izašla u oglasima u februaru, ovog puta za tri miliona, ali nije našla kupca.

- Voleo bih da je kupi predsednik Tramp, čisto da prestanemo da je stalno prodajemo - ističe Hagani.

Sadašnji vlasnik kuće želi da ostane anoniman, ali veruje se da ona ili on nemaju nikakve veze sa predsednikom. Kuća je pre dve godine čak i bila iznajmljivana na Airbnb za 725 dolara na dan.

Pored interesantne istorije, gosti su ipak pisali da se vidi da je kuća stara i da ima kvarova na vodovodnim cevima. Neki lokalci, ipak, znaju istinu o kući i šta bi mogla da znači.

- Nadam se da sve razlike mogu da se ostave po strani. Činjenica je da je on sad predsednik i ulazi u istoriju kao i svaki drugi predsednik, tako da treba da se vodi briga o toj kući - smatra bibliotekarka Barbara Pedok.

Ni u poslednjem pokušaju, polovinom novembra, kuća nije prodata. Novog vlasnika i dalje čeka 5 soba, terasa, kamin i ogromna biblioteka sa govorima predsednika Trampa i porodičnim fotografijama.

Video: Prodaje se čuvena luksuzna kuća mafijaša u kojoj su nekada štekani dijamanti

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima