≫ 

"Kraljica Elizabeta je umrla od srčanog udara": Šta se krije iza poruke koja je uznemirila javnost?

Ovo nije prvi put da su se pojavile glasine o smrti kraljice

  • 14
Queen Elizabeth II Kraljica Elizabeta II Kraljica Elizabeta II / Foto: Tanjug/AP

Javnost u Velikoj Britaniji prethodnih dana uznemirila je vest da je kraljica Elibazeta II umrla od srčanog udara. Kraljevski ekspert demantovao je ovu vest i potvrdio da je kraljica i dalje živa.

Vest o smrti kraljice navodno je potekla sa naloga na "vacapu" i brzo se proširila društvenim mrežama. U toj grupnoj poruci pisalo je da je kraljica Elizabeta II (93) preminula od srčanog udara i da će vest biti saopštena sledećeg jutra u 9.30 sati.

Čarli Proktor, kraljevski ekspert, oglasio se na Tviteru kako bi demantovao glasine.

- Vidim da smo došli u ono doba godine kada moram da odagnam glasine o smrti kraljice. Kraljica nije mrtva. Ona je živa i zdrava i raduje se da ugosti predsednika Trampa i ostale svetske lidere u utorak u Bakingemskoj palati - napisao je on.

Ovo nije prvi put da su se pojavile glasine o smrti kraljice.

U januaru se takođe proširila glasina da će kraljica umreti, ali ona je uskoro viđena u crkvi, čime su odbačene sve sumnje.

Nakon poslednje glasine o njenoj navodnoj smrti, vest je počela da se širi na Tviteru u Velikoj Britaniji, a 135.000 tvitova objavljeno je u roku od sat vremena nakon što je procurela poruka sa vacapa.

Kraljica Elizabeta II je vladar sa najdužom vladavinom u istoriji. Nakon njene smrti naslediće je sin princ Čarls, koji bi trebalo da obavesti javnost kada dođe do tužnog događaja.

Prošlog meseca britanski San je rekao da će se kraljica povući za 18 meseci, kada napuni 95. U tim godinama i princ Filip povukao se iz javnog života.

Video: Čudan momenat na banketu: Tramp dodirnuo kraljicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA