• 0

Snimak polarnog medveda uznemirio stručnjake: Zbog ovog natpisa nalazi se u opasnosti

Prema rečima stručnjaka, treba da prođe nekoliko nedelja pre nego što se boja ispere, a to bi moglo stvoriti probleme životinji

  • 0

Snimak polarnog medveda iz Rusije, na kojem je crnom bojom ispisano "T-34", uznemirio je stručnjake.

Oni su upozorili da bi ovaj potez mogao da utiče na njegovu sposobnost da se stopi sa okolinom i pronađe hranu, piše BBC.

U toku je istraga koja je bi trebalo da utvrdi gde je tačno u arktičkoj Rusiji snimljen video.

"T-34" je bio tenk koji je imao vitalnu ulogu u porazu nacističke Nemačke od strane Sovjetskog Saveza u Drugom svetskom ratu.

Snimak je na Fejsbuku objavio Sergej Kavri, član organizacije za zaštitu prirode (VVF), a on se zatim proširio na lokalnim medijima.

Kavri je rekao da je video podeljen preko vacap grupe starosedelaca regije Čukotka na dalekom istoku Rusije, kao i da naučnici koji nadgledaju divlje životinje u tom području ne bi tako obeležili medveda.

Stručnjaci dodaju da medved nije mogao da bude ispisan, a da prethodno nije bio uspavan.

Kavri je dodao da bi trebalo da prođe nekoliko nedelje pre nego što se boja ispere, a to bi moglo stvoriti probleme životinji, koja se oslanja na svoj beli kaput kada lovi plen na arktičkom snegu i ledu.

Lokalni mediji spekulišu da bi ovaj potez mogao da bude povezan sa lokalnim gnevom zbog porasta broja polarnih medveda koji ulaze u zajednice u arktičkoj Rusiji.

(A.M.)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima