• 1

Ljubavne afere ovih pingvina su mnogo bolje od meksičkih sapunica: U akvarijumu pljušte skandali

Dva najveća akvarijuma u Kjotu i Tokiju i ove godine objavili su mape koje tačno objašnjavaju koliko su komplikovane veze između ovih crno-belih životinja. Crtanje mapa nije bio nimalo lak zadatak

  • 1

Ljubavni trougao, incest i neuzvraćena ljubav. Kada je reč o vezama, pingvini u dva najveća javna akvarijuma u Japanu nude nam više drame i skandala nego bilo koja sapunica na televiziji.

Dva najveća akvarijuma u Kjotu i Tokiju i ove godine objavili su mape koje tačno objašnjavaju koliko su komplikovane veze između ovih crno-belih životinja. Crtanje mapa nije bio nimalo lak zadatak.

- Želeli bismo da ljudi znaju da su pingvini kao i mi ljudi. Svaki od njih ima ličnost i žive u različitim vezama. Prošle godine mapa je bila glavna tema na društvenim mrežama, to je razlog zašto smo ih razradili i ove - rekao je Šoko Okuda, portparol ORIX grupe koja vodi akvarijume za CNN.

Uprkos nekim nesumnjivo "crnim" ličnostima pingvina na ekranu, najnovije mape odnosa tvrde da su pingivni "simpatičniji i srećniji", ali veze su još "komplikovanije".

Pet vrsta odnosa

Ove mape predstavile su pet vrsta odnosa između pingvina.

Simbol srce, odnosno crvene linije, predstavljaju parove i ljubavnike. Slomljena srca, plave linije, znače da je ljubavna veza propala. Srca sa znakom pitanja, ljubičaste linije, pokazuju komplikovane veze, što znači da između pingvina ima nešto više od prijateljstva. Žute linije su "obično" prijateljstvo, a zelene su one za neprijatelje.

Takođe, opisani su i lični podaci pingvina na japanskom, a kao i dodatak tu su i neki "slasni" detalji o odnosima.

- Ono što je napisano na mapi bazirano je na posmatranju pingvina svakodnevno. Na osnovu toga, zaposleni mogu da kažu koji pingvini su u vezi, a koji su raskinuli - rekao je Okuda.

"Komplikovano je"

Kako je nevedeno u tabeli odnosa pingvina u Kjotu, na primer, jedan pingvin će energično zabacivati svoju glavu levo-desno kao znak naklonosti kad god ugleda Kodžima, jednog od zaposlenih u akvarijumu.

Onda na primer Tera, koja se takođe nalazi u Kjotu, je popularna "kraljica". Slomila je srca šestorice pingvina za samo godinu dana.

Trenutno se viđa sa Oreom, koji voli da sve ima pod kontrolom.

A još jedna drama koja je pridobila svu pažnju u poslednje dve godine je veza između oca i sina Kuruma i Nidžoua.

Tračevi kažu da su njih dvojica bili u romantičnoj vezi, pre nego što su se obojica zaljubila u ženku Hanu.

Ali, veza koja je zapravo sve najviše šokirala je ljubav između deke Kame, najstarijeg pingvin u akvarijumu i Seje, unuke Kamine sestre.

Razlika između njih je 17 godina.

I slučajevi u Tokiju nisu ništa manje komplikovani.

Osim osnovnih pet oznaka, ovde je dodat i znak ribe za sve one pingvine koji su ljubitelji sardine i članovi "sardina kluba".

Rozu je u vezi sa Varabijem, nekada najpopularnijim pingvinom u akvarijumu. Njih dvoje ne mogu jedno bez drugog ni sekunde.

Mapa odnosa iz Tokija uključuje i zaposlene, pa je tako Nagaoka u prijateljskim odnosima sa pingvinom Hanabijem.

Video: Samo još da se uzmu! Australijski gej pingvini postali roditelji po drugi put

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima