≫ 

Šta rade članovi kraljevske porodice kad ništa ne rade?

Dan ispunjen brojnim obavezama ostavlja im malo slobodnog vremena za hobije

  • 8
Archie Mountbatten, Princ od Velsa, kraljevska porodica, Britanija Foto: Profimedia/AFP

Mediji i svetska javnost sa velikom pažnjom prate angažovanja britanske kraljevske porodice, ali da li ste se ikada zapitali šta plemići rade po ceo dan kada nemaju obaveza?

Mnogi možda misle da oni iza zatvorenih vrata provode sate na sofi uz grickalice, razbacujući mrvice okolo i tražeći vesti o sebi na internetu. Ili da možda isprobavaju svoj skupoceni nakit, jedući pečenje od egzotičnih ptica, lagano pripiti...

Nažalost, ništa od toga.

Queen Elizabeth II Kraljica Elizabeta II Kraljici jutro počinje uz zvuk gajdi Foto: Tanjug/AP

Njeno visočanstvo kraljica

Iako je ove godine napunila 93 godine kraljica Elizabeta i dalje je vredna kao pčela. Obično se budi oko 7.30 časova i svira gajde, a potom se posvećuje papirologiji.

Vreme provodi pišući pisma, organizujući viteške skupove, a onda ima sastanke sa svojim osobljem i predstavnicima diplomatije, crkve, suda i vojske.

Budući da kraljica mora da bude organizovana, svakom posveti po 20 minuta.

Kada se završe prepiske i sastanci, kraljica izvodi svoje pse u šetnju.

U ranim večernjim satima ona proučava izveštaje iz parlamenta, a sredom ima javni sastanak sa premijerom.

Uživa u fotografiji, baš kao i njena unuka, vojvotkinja od Kembridža.

Princ Čarls

Možda će se jednom pojaviti više informacija o prinčevom slobodnom vremenu. Ono što za sada znamo jeste da je na čelu 13 dobrotvornih organizacija kao što su Fondacija princa Čarlsa i Britansko-azijski fond.

Veliki je zaljubljenik u hortikulturu i napisao je dve knjige o ekologiji.

Prince Charles, Princ  Carls Zaljubljenik u hortikulturu: Princ Čarls Foto: Tanjug/AP

Osim toga, slika akvarele iako ne dobija najbolje kritike. Sposobno upravlja svojim novcem i izdvaja po million funti godišnje za svoje sinove.

Princ Villiam

Nakon što je napustio honorarni posao u vazduhoplovnoj ambulantnoj službi "East Anglian", princ Villiam se fokusirao na roditeljske i kraljevske obaveze.

Princ Vilijam, Kejt Midlton, beba, princ Luis Vilijam, kao i njegova supruga Kejt, uživaju da provode vreme sa decom Foto: Tanjug/AP

On je svojevremeno za BBC izjavio da veoma ozbiljno shvata svoje dužnosti i odgovornosti prema porodici, kao i da želi da odgaja svoju decu u buduće dobre ljude. Ipak, istakao je da svoju službu i dužnosti takođe smatra veoma važnim.

U slobodno vreme veoma voli da skija.

Vojvotkinja od Kembridža

Vojvotkinja je mama sa punim radnim vremenom, ali je, baš kao i njen suprug, u poslednje vreme preuzela više kraljevskih dužnosti.

Baš kao i kraljica i vojvotkinja je zaljubljenik u fotografiju. Doživotni je počasni član u prestižnom Kraljevskom fotografskom društvu koje je prepoznalo njen talent i entuzijazam.

Kejt Midlton, Kate Middleton, Princess Diana tiara, princeza Dajana Preuzima sve više kraljevskih dužnosti: Vojvotkinja od Kembridža Foto: Profimedia

Pre dve godine se takođe udružila sa svojim suprugom i princem Harijem kako bi pokrenula "Heads Together", udruženje za mentalno zdravlje koje se bori protiv stigme mentalno obolelih. Ovo će bez sumnje oduzeti deo njenog slobodnog vremena.

Video: Princ Hari šetao po istim minskim poljima kao Dajana

(V. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA