• 0

Devojčica od samo 5 godina je skupila novac da isplati dug za obroke 123 đaka u svojoj školi

Plemeniti gest devojčice, od koje možemo i mi odrasli mnogo da naučimo

  • 0

Petogodišnjakinja učenica osnovne škole u gradu Vista u Kaliforniji, prikupila je dovoljno novca da isplati dug za obroke čak 123 učenika u njenoj školi, prenosi CNN.

Kejtlin Hardi, učenica predškolskog programa u osnovnoj školi „Breeze Hill“, načula je da njeni roditelji pričaju o finansijskim poteškoćama sa kojima se učenici suočavaju.

-  Počela je da postavlja puno pitanja i pokušala sam da joj objasnim da ponekad ljudi nemaju toliko sreće, i da moramo da pokušamo da budemo ljubazni i da pomognemo kada možemo - rekla je njena majka Karina Hardi.

Tako je Kejtlin odlučila da 8. decembra postavi štand, i tokom celog dana je prodavala kakao, kolače i jabukovaču. Kejtlin i njena mama donirale su prikupljenih 80 dolara u budžet za više od 100 učenika u njenoj osnovnoj školi.

This 5-year-old paid off the lunch balances for 123 students by selling cocoa and cookies https://t.co/cQzRJoJzEg pic.twitter.com/wscwsWWVLP

— CNN (@CNN) December 18, 2019

Devojčica je to učinila nadajući se da će i drugi učenici moći da priušte sebi ručak i užinu. — Kada to nije slučaj, krče im creva — opisala je Kejtlin.

- Svi su vrlo ponosni i srećni, i sada mnogi drugi učenici već smišljaju načine na koji i oni takođe mogu da pomognu - rekla je direktora škole Lori Higli. — To pokazuje da jedan mali, ljubazni čin petogodišnjakinje može napraviti razliku i pokrenuti mnogo toga.

Sledeći Kejtlinin cilj je da prikupi dovoljno novca da isplati ne samo obroke učenika iz njene, nego i iz mnogih susednih škola. Da bi joj pomogli u novoj misiji koja je dobila i svoj hagštag - #KikisKindnessProject, drugi učenici i osoblje njene škole u subotu će otvoriti veliku tezgu i prodavati kakao i peciva kako bi prikupili što više novca.

A nakon što svi računi u celom okrugu budu isplaćeni, Kejtlin će prikupljeni novac iskoristiti da podrži školske programe koji bi u suprotnom bili ugašeni zbog smanjenog budžeta.

- Poenta je u ljubaznosti. Posebno u ovo vreme praznika, jer kada uzmemo u obzir sve što se događa u svetu, potrebno nam je malo više ljubaznosti - rekla je Hardi.

(G.S.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima