• 0

Devojčica se divila ukrasima na jelci, a onda su je pogledala dva krupna oka: Pobegla je vrišteći

Ptica je verovatno na drvetu bila danima, gladna i uplašena

  • 0

Drveće je možda prirodno stanište za divlje životinje, ali ne očekujete da pronađete perjane prijatelje na jelci koju ste upravo doneli kući za praznike. Upravo se to dogodilo jednoj devojčici u Americi, koja se uplašila kada je na drvetu ugledala sovu.

Mala Indija Njuman (10) divila se dekoraciji na drvetu u svojoj kući u Džordžiji, kada je jedan "ukras" iznenada okrenuo glavu i pogledao u nju.

Majka devojčice Kejt ispričala je kako je devojčica istrčala iz sobe vrišteći.

- Mama, uplašio me je jedan ukras - rekla je devojčica, a onda briznula u plač.

Kada je majka otišla da proveri o čemu se radi, ugledala je sovu na drvetu.

- Pomislila sam da izmišlja, ali tamo je zaista stajala sova - rekla je ona za CNN.

Porodica je rekla kako je drvo kupila posle Dana zahvalnosti, koji je bio krajem novembra. Otvorili su vrata i prozore nadajući se da će sova sama odleteti, ali ona je i dalje bila na jelci.

Shvatili su da ne mogu sami da se reše ptice, pa su u pomoć pozvali organizaciju za zaštitu životinja. Jedan od radnika rekao im je da daju ptici sirovu piletinu, jer verovatno nije jela danima, a onda su došli da je provere.

Ptica je pregledana i dati su joj hrana i lekovi. Kako su rekli stručnjaci, sova je bila manja nego što su očekivali, pa sumnjaju da se krila u drvetu otkako su ga doneli u kuću.

Pre nego što su je vratili u divljinu, porodica je stavila sovu u kutiju u mračnoj sobi. U sumrak su je izneli napolje i otvorili je, a ptica je nestala oko 21.30 sati.

Kejt i dalje veruje kako ponekad u toku noći čuje sovu.

(A. M.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima