≫ 

Devojčica se divila ukrasima na jelci, a onda su je pogledala dva krupna oka: Pobegla je vrišteći

Ptica je verovatno na drvetu bila danima, gladna i uplašena

  • 0

Drveće je možda prirodno stanište za divlje životinje, ali ne očekujete da pronađete perjane prijatelje na jelci koju ste upravo doneli kući za praznike. Upravo se to dogodilo jednoj devojčici u Americi, koja se uplašila kada je na drvetu ugledala sovu.

Mala Indija Njuman (10) divila se dekoraciji na drvetu u svojoj kući u Džordžiji, kada je jedan "ukras" iznenada okrenuo glavu i pogledao u nju.

Majka devojčice Kejt ispričala je kako je devojčica istrčala iz sobe vrišteći.

- Mama, uplašio me je jedan ukras - rekla je devojčica, a onda briznula u plač.

Kada je majka otišla da proveri o čemu se radi, ugledala je sovu na drvetu.

- Pomislila sam da izmišlja, ali tamo je zaista stajala sova - rekla je ona za CNN.

Porodica je rekla kako je drvo kupila posle Dana zahvalnosti, koji je bio krajem novembra. Otvorili su vrata i prozore nadajući se da će sova sama odleteti, ali ona je i dalje bila na jelci.

Shvatili su da ne mogu sami da se reše ptice, pa su u pomoć pozvali organizaciju za zaštitu životinja. Jedan od radnika rekao im je da daju ptici sirovu piletinu, jer verovatno nije jela danima, a onda su došli da je provere.

Ptica je pregledana i dati su joj hrana i lekovi. Kako su rekli stručnjaci, sova je bila manja nego što su očekivali, pa sumnjaju da se krila u drvetu otkako su ga doneli u kuću.

Pre nego što su je vratili u divljinu, porodica je stavila sovu u kutiju u mračnoj sobi. U sumrak su je izneli napolje i otvorili je, a ptica je nestala oko 21.30 sati.

Kejt i dalje veruje kako ponekad u toku noći čuje sovu.

(A. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA