• 6

Britanska astronautkinja tvrdi: Vanzemaljci postoje i možda su na Zemlji

Vanzemaljci su među nama, ali mi ih ne vidimo, smatra Britanka koja je letela u svemir

  • 6

Prva britanska astronautkinja Helen Šarman smatra da vanzemaljci postoje i da su možda na planeti Zemlji. Ona je u razgovoru za Independent istakla da ne postoji sumnja u postojanje vanzemljaskog života i da oni mogu biti sačinjeni od potpuno drugačijih elemenata od onih koji postoje oko nas.

- Oni su možda na našoj planeti, a mi to ni ne znamo. Vanzemaljci postoje, na milijardu zvezda u svemiru mora postojati veliki broj različitih oblika života - kaže Helen Šarman.

Dodala je i to da smatra da oni možda nisu sačinjeni od ugljenika i azota, kao što je to slučaj sa ljudima, ali veoma je moguće da su upravo ovde, ali da ih mi ne vidimo. Šerman (56) ušla je u istoriju zbog svog učešća u misiji na sovjetsku modularnu svemirsku stanicu "Mir", u maju 1991. godine.

- Ne postoji ništa lepše od pogleda na zemlju iz svemira. Nikada neću zaboraviti momenat kada sam je prvi put ugledala. Kada smo poleteli i napustili atmosferu, iznenada nas je obasjala svetlost koja je dopirala sa prozora. Preletali smo Tihi okean. Ta duboka plava voda mi je oduzela dah - priseća se Helen Šarman.

(K. B.)

Komentari

  • Goa

    Samo nam oni fale pored svog ludila

  • Sale1971

    Što se onda kriju od ljudi, mora da liče na prasiće?

  • Ko smo ?

    Samo da tamo ne postoje britanci, (englezi) ameri i demonkratija.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima