• 0

Olakšali im putovanje avionom: Kuce pomažu onima koji imaju strah od letenja

Terapeutski psi su novi heroji jednog britanskog aerodroma

  • 0

Letenje mnogima predstavlja ozbiljan problem i nije reč o bezazlenom strahu, ali ponekad nema drugog načina da dospemo na željenu destinaciju.

Srećom po korisnike jednog britanskog aerodroma, tu su terapeutski psi da olakšaju putovanje avionom.

Korisnici Međunarodnog aerodroma u Sautemptonu će sada moći da računaju na kuce iz dobrotvorne organizacije "Therapy Dogs Nationwide", prenosi UNILAD.

Labrador, zlatni retriver

Psi vam pomažu da pobedite strah od letenja Foto: Profimedia/Corbis

- Prisustvo terapeutskih pasa na našem aerodromu neće goditi samo putnicima, već i osoblju. Četvoronožni saputnici su čuveni po svojoj sposobnosti da svakome poprave raspoloženje i daju elan, pa smo zato vrlo uzbuđeni što su postali deo porodice aerodroma u Sautemptonu - istakao je Sajmon Jang, direktor putničkih operacija aerodroma.

Ljudima koji se osećaju društveno izolovanim ili pate od nekakvog mentalnog ili telesnog oboljenja, terapeutski psi mogu da pruže utehu koja im nedostaje.

Upravnici aerodroma objašnjavaju da sam čin maženja psa po glavi utiče na usporavanje otkucaja srca i smanjuje krvni pritisak, zbog čega su ovi četvoronožni junaci pravi lek za one koji se zbog letenja osećaju anksiozno.

Video: Sa njom zaboravite na stres: Upoznajte četvoronožnog psihologa

(N. I.)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima