≫ 

Na aukciji kupio automobil pun amfetamina: Policija se izvinila i nagradila ga

Novi vlasnik automobila i automehaničar biti nagrađeni za saradnju

  • 0
Automobil, amfetamini

Foto-ilustracija: Shutterstock

Tajlandska policija izvinila se nakon što je greškom na aukciji prodala automobil u kojem su bile sakrivene desetine hiljada tableta amfetamina.

Kupac je platio 586.000 bahta (19.000 dolara) za automobil marke "honda CR-V" koji se našao na aukciji pošto je prošle godine zaplenjen u slučaju povezanom sa drogom.

Nakon što je kupac odvezao automobil na servis, auto-mehaničar je pronašao 96.000 tableta sakrivenih u braniku, prenosi BBC.

Zvaničnici kažu da će ubuduće temeljnije pretraživati zaplenjena vozila.

- Prema protokolu, pretražujemo svako vozilo koje primimo i ovo nije bio izuzetak. Ovog puta, međutim, nismo mogli da nađemo ništa na vreme, možda zato što su tablete bile dobro sakrivene - rekao je Nijom Termsrisuk, generalni sekretar Kancelarije odbora za kontrolu narkotika.

On je objasnio da su tablete jaba, mešavina metamfetamina i kofeina, pronađene u kutijama sakrivenim u tajnim odeljcima iza branika.

Kada je automobil zaplenjen u severnoj provinciji Čijang Rai prošle godine, na zadnjem sedištu je pronađeno 100.000 hiljada takvih tableta.

Termsrisuk je rekao da će novopronađene tablete biti priključene slučaju, a da će novi vlasnik automobila i auto-mehaničar biti nagrađeni za saradnju.

Jaba na jeziku tai znači "ludi lek" i obično se krijumčari iz Mjanmara i prodaje u vidu jevtinih crvenih i roze tableta.

Tajlandske vlasti su 2018. godine zaplenile 516 miliona tableta.

Video: Zaplenjena veća količina droge, uhapšeni osumnjičeni

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA