≫ 

"Šta je to, kog đavola?!" Razrešena misterija bizarnog stvorenja iz morskih dubina koje cvili

Stvorenje je cvilelo kada je majka ribolovca istrčala da vidi šta se dešava i zaprepastila se

  • 2

Na platformi za razmenu video-sadržaja TikTok je osvanuo snimak morskog stvorenja vrlo bizarnog izgleda. Na prvi pogled se čini da ima tri uda, sivkasto telo i čeljust na mestu gde bi trebale biti oči.

Stvorenje cvili dok ga ribar snima na nepoznatoj lokaciji.

Komentari su odmah počeli da pljušte, pa su mnogi gledaoci videa istakli da im nepoznati stvor liči na vanzemaljca, morsko čudovište ili, čak, Pokemona. Na snimku se može čuti ribolovac kako zabrinuto doziva majku:

- Šta je ovo, kog đavola?! Mama, vidiš li ti ovo?

Kako se ispostavlja, uprkos našoj bujnoj mašti, nije reč o vanzemaljskom biću, iako izgleda tako.

Stručnjaci iz dobrotvornog udruženja Fond za očuvanje okeana su identifikovali stvorenje kao pripadnika klase rušljoriba, u koju spadaju različite vrste ajkula i raža.

- Kako možemo videti na snimku, reč je o nerazvijenoj jedinki porodice pravih raža. Neobična morska stvorenja su uvek zanimljiv prizor. Tek 5% okeana je istraženo. Postoji velika verovatnoća da ćemo nastaviti da pronalazimo dosad neotkrivene vrste životinja - izjavio je Markus Vilijams ekspert za morske životinje Fonda za očuvanje okeana za UNILAD.

Postoji verovatnoća da je reč o specifičnoj vrsti raže imena Raja eglanteria. One su pljosnate, imaju izduženu njušku, dvoje krilastih peraja i rep na čijem završetku je smešteno dvoje manjih leđnih peraja.

(N.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA