≫ 

Pravila kraljevske porodice: U Bakingemskoj palati ova hrana je strogo zabranjena

Ukoliko ste mislili da plemići uživaju mnogo više nego drugi i da im je dozvoljeno da rade šta hoće, ovo će vas možda razuveriti i pokazati vam kako i oni moraju da trpe određene zabrane

  • 0

Možda biste pomislili da su članovi kraljevske porodice prilično razmaženi i da svakodnevno uživaju u hrani koju požele. Ipak, to baš i nije tako, piše Hello! Oni, zapravo imaju dosta zabrana i ograničenja, kako u svemu ostalom, tako i u hrani. Ima hrane koja nije dozvoljena za kraljevskom trpezom.

Beli luk

 

Neki ga vole, neki ga preziru, uglavnom, prema belom luku nema ravnodušnih. Nije veliko iznenađenje to što je hrana koja izaziva karakterističan dah neprijatnog mirisa tokom celog dana zabranjena na dvoru. Vojvotkinja od Kornvola je jednom prilikom novinarima rekla kako se u specijalnim prilikama nikada ne servira ništa sa previše belog luka: - Beli luk je no-no. Njega moramo izbegavati.

To je potvrdio i bivši kuvar kraljevske porodice, Deren Mekgrejdi, koji je rekao da je u palati zabranjeno serviranje hrane koja sadrži mnogo belog luka ili luka uopšte.

Školjke

 

U jelovniku kraljevske porodice, takođe se ne nalaze ni školjke, zbog rizika od trovanja hranom. Bivši batler kraljevske porodice Grant Harold rekao je jednom prilikom:

- Potpuno je razumno izbegavati morsku hranu kada jedu van kuće ili kada su na javnim događajima. Ne želimo da članovi kraljevske porodice imaju ozbiljne posledice trovanja hranom, naročito kada su u inostranstvu.

Sasvim sigurno, ovo pravilo se često krši. Naime, princ Vilijam je otkrio da voli suši, a princ Čarls je probao školjke. Ipak, kažu da se kraljica uvek drži ovog pravila.

Kraljevska porodica, kraljica Elizabeta, Megan Markl, Kejt Midlton

Foto: Tanjug/AP

“Foie gras” (jetrena pašteta od patke ili guske)

 

Ovaj francuski specijalitet zabranjen je u kraljevskoj porodici 2008. godine. Zabranio ga je princ Čarls zbog brige o dobrobiti životinja. Objavu o ovoj zabrani napisao je zamenik kućepazitelja kraljevske porodice i objavljena je na sajtu organizacije “PETA”:

- Samo želim da vas uverim da je princ od Velsa zabranio svojim kuvarima da kupuju “foie gras”.

Slabo pečeno meso

 

Kraljica, navodno, nije ljubitelj slabo pečenog mesa, već voli da je meso dobro pečeno, sudeći prema bivšem kuvaru kraljevske porodice, Derenu Mekgrejdiju. Članovima kraljevske porodice je, takođe, zabranjeno i da jedu hranu koja sadrži sirovo meso kada su na službenim putovanjima, kako bi izbegli trovanje hranom.

Paste

 

Možda je teško poverovati, ali očigledno je da u kraljevskoj porodici nisu veliki ljubitelji ugljenih hidrata koji se nalaze u hrani poput pirinča, paste i krompira. Mekgrejdi je ranije rekao kako kraljica nije ljubitelj paste, ali voli da jede obroke koji sadrže ribu, meso i povrće.

Video: Da li je Megan Markl trebalo da bude deo kraljevske porodice?

B.K.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA