≫ 

Kim Džong Un u fabrici lubrikanata i ostali bizarni momenti severnokorejskog vođe

Znate li koja NBA zvezda je otpevala rođendansku pesmicu mladom lideru?

  • 0

Propagandna mašina vlasti u Severnoj Koreji stalno je u pogonu, pa se zbog toga čini da tamošnjim žiteljima nikada nije dosadno. To svakako važi za njihovog vrhovnog vođu Kima Džong Una (36), koji se neretko fotografiše ili snima u različitim prilikama, bilo da posećuje neku fabriku ili prisustvuje izvedbi pesme sebi u čast. Da ne postoji takva zemlja kao što je Severna Koreja, govore i sledeći neobični trenuci.

Kim Džong Un uživa u horskom nastupu

Na snimku se može videti Kim, kako sedi za katedrom u nekoj omanjoj prostoriji, dok su na drugoj strani članice vojnog hora. One pevaju uz dramatičnu korografiju i pratnju instrumenata. Vrhovni vođa je na prvi pogled zbunjen, ali ih na kraju pozdravlja ovacijom. Reč je o sceni iz navodnog dokumentarca snimljenog 2019, koji traje dva i po sata i prati njegove podvige.

Kim Džong Un nasmejan u fabrici lubrikanata

Severnokorejski lider je 2014. posetio fabriku lubrikanata, gde se sa uzbuđenjem oprobao na jednoj od mašina. Radnik koji stoji pored njega, pak, nije veoma impresioniran. Kim se ovom prilikom zahvalio vrednim radnicima fabrike na proizvodu koji je njihova zemlja ranije morala da uvozi.

Otvori blokčić i zabeleži

Na propagandnim slikama iz Severne Koreje se neretko može primetiti da pripadnici Kimove pratnje nose blokčiće u kojima neprestano nešto beleže.

Takav prizor je primetan na slici koja prikazuje lidera u poseti jednom butiku pred svečanim otvaranjem aprila 2019, a slična scena je viđena i u fabrici dečije hrane. Prizori gde Kimova svita stalno beleži njegove reči i ideje se obično prikazuju u nacionalnom dnevniku, kako bi se narod uverio u pozamašan intelekt i mudrost svog vođe, piše Fox News.

U školama deca uče o Kimu koji je sa samo 3 godine vozio kola

Prema planu nastave uvedenom 2015. u osnovne škola Severne Koreje, vrhovni vođa je već kao mali dečak vozio kola, dok se kao devetogodišnjak trkao sa vlasnikom kompanije za izgradnju jahti iz inostranstva koji je bio u poseti Severnoj Koreji.

NBA košarkaš Denis Rodman mu je dobar prijatelj

Nije novost da su Rodman i severnokorejski lider prijatelji. Košarkaš u penziji je već nekoliko puta posetio tu neobičnu, od sveta izolovanu zemlju, a poseban trenutak se dogodio 2014. kada je Rodman poželeo srećan rođendan Kimu Džong Unu, otpevavši mu rođendansku pesmicu.

Video: Kim Džong Un na belom konju se probija kroz svetu planinu i smetove

(N. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA