Lepim riđokosim bliznakinjama mnogi prete ubistvom: Za sve je kriv njihov Instagram profil

Uprkos pretnjama i onlajn nasilju, sestre ne planiraju da prestanu sa lovom

  • 3
Rikke and Trine Jacobsen Foto: Profimedia

Riđokose bliznakinje iz Danske, koje love sa ocem otkako su imale 10 godina, dobile su pretnje smrću od strane aktivista za prava životinja zbog krvavih fotografija iz lova objavljenih na društvenim mrežama, prenosi Sputnjik.

Rike i Trine Džejkobsen (26), medicinska sestra i fizioterapeut, nakon što su godinama lovile sa ocem, dobile su licencu za lov i pokrenule kanal na Instagramu pod nazivom "Hunt & Hike".

Na stranici dele fotografije ulovljenih "trofeja", od patki i fazana, preko jelena do divljih svinja.

Na nekim fotografijama vidi se oružje, krvavi noževi nakon lova, dok sestre poziraju pored ulovljenog plena.

Zbog fotografija i priča iz lova sestre su počele da primaju pretnje smrću i da trpe onlajn nasilje.

- Jednom mi je muškarac rekao da mogu da "doživim istu sudbinu kao jadne životinje koje ubijam". Drugi mi je napisao da sam "ubica dr**a" - rekla je Rike za britanski San.

Uprkos brojnim pretnjama riđokose sestre ne planiraju da prestanu da pune svoj zamrzivač kvalitetnim mesom.

- Ne postoji ništa bolje nego kada pojedete biftek koji ste sami nabavili lovom. Lov vam daje najsvežije i najzdravije meso. Zbog toga i mi lovimo - rekla je Trine.

Lov i spremanje mesa sestre su opisale kao "prijatno iskustvo", dodajući da je to učvrstilo njihovu vezu kroz "nezaboravno iskustvo".

 
 
 
View this post on Instagram
HE’s HOME. Over a year ago I shot my first bagder. He was a Big old male and weighed around 10 kg (22 Ibs). It was early morning, and I was hunting for a roebuck in Sweden - but then this beauty came along. I love spot-and-stalk hunting... You never know what you're running into out there. To see the animal before it sees you, and craft an approach plan for a good shot opportunity. It was a really good hunt. ... At the end of the day, its all about the hunting experience and the meat you bring home with you. This swedish Badger Lad ended up as Beef Jerky. Beautiful, mounted by @trophyart.dk 👏🏻 #hunting#huntingseason#huntingbadger#sweden#swedenhunting#jagt#jagd#grævling#redheadedwoman#andherbadger#black&white#proud#proudhuntress#huntressview#green#seelandhunting#seeland#härkila#härkila#coolmount#tidligjulegavetilmigselv#jagtsæson#jagttider#oldlad#myoldlad#huntingmemoryA post shared by Rikke Wagner (@huntress_view) on

- Najbolja stvar kod lova ili bilo koje druge avanture je da što to radite sa osobom koju volite. Nas dve smo bliske, a ovo nas je još više zbližilo - dodala je Trine.

Prema Rikeinom priznanju, uprkos nasmejanim fotografijama, nije retkost da lovci osećaju kajanje zbog ubistava.

 
 
 
View this post on Instagram
The one I want to share my life with.... and a very cold beer. 👩🏻‍🦰👩🏻‍🦰 #twinningiswinning @hunt_hikeA post shared by Rikke Wagner (@huntress_view) on

- Poštujemo sve životinje i divlji svet, iako idemo u lov. Divlje životinje ubijamo i jedemo, ali ih poštujemo. Svaki put kada ubijemo, zahvalimo na toj mogućnosti - dodala je Rike.

(A. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA