Jedan novčić vredi milione: Da imate ovo u kući, više nikad ne biste brinuli o novcu

Retko ko bi mogao da izdvoji novac za ove stvari. Da li biste vi to uradili ukoliko biste bili milioner?

  • 4
dupli orao novčić Foto: Wikipedia/US Mint (coin), National Numismatic Collection (photograph by Jaclyn Nash)

Kada je nešto retko, a cenjeno, njegova početna vrednost, ukoliko jedini primerak ili jedan od nekolicine vremenom raste. To je slučaj sa umetničkim slikama, skulturama i drugim umetničkim delima, ali i sa drugim ljudskim kreacijama, piše Brainberries.

Ovih devet retkih i samim tim i skupocenih predmeta sebi bi mogli da priušte samo multimilioneri.

Novčić od 20 dolara sa dvostrukim orlom

Ovaj novčić od 20 dolara prava je legenda među kolekcionarima, jer je na svetu preostao samo jedan ovakav „Double Eagle“ novčić u privatnom vlasništvu. On košta 7,9 miliona dolara, dok se ostali ovakvi drže u državnom trezoru.

Dragi kamen pejnit

Pejnit je najređi dragulj na svetu. Može se naći samo u maloj oblasti Mjanmara i drži cenu od 60.000 dolara po karatu.

Spajdermenov strip „Amazing Fantasy 15“

Deca koja su 1962. godine kupila Marvelov strip „Amazing Fantasy 15“ nisu mogla ni da naslute da će on 60 godina kasnije dostići cenu od 1,1 miliona dolara, pošto je jedan od retkih primeraka koji su tako dobro očuvani.

Istočni kavijar

Gnezdo određene vrste ptica u Aziji je prava poslastica. Ova gnezda se peru, kuvaju i služe kao supa. Gnezdo sa farme može da košta 30 dolara, što je već visoka cena, a gnezdo nađeno u divljini može da dostigne cenu i od 10.000 dolara po gramu.

Parking mesto na Menhetnu

Menhetn, Njujork, Amerika, Istorija, SAD, Američka istorija Savremena panorama Njujorka. Foto: Wikimedia Commons/BriYYZ

Ako ste rođeni Njujorčanin, onda znate koliko je teško naći mesto za parkiranje u ovom gradu i da se mnogi parkiraju nekoliko ulica dalje od svog stana. Ipak, ukoliko možete da potrošite milion dolara na parking, onda ćete imati mesto za svoje vozilo na Menhetnu.

Magnetski lebdeći krevet

Magnetski leteći krevet je samo jednom svojom stranom pričvršćen za zid, pa deluje kao da lebdi. On može da izdrži težinu od 900 kilograma, a košta 1,6 miliona dolara.

Pero ptice huije

Ptica huija je izumrla pre više od jednog veka, pa je njihovo perje veoma vredno. Za samo jednu perušku treba da izdvojite čak 10.000 dolara.

Tekila „Pasión Azteca“

Ovu tekilu sigurno nećete naći u nekoj običnoj prodavnici niti u podrumu pića, ne zato što je izrazito jaka, nego zato što je njena boca napravljena od platine i belog zlata. Na sve to, po njoj je posuto čak 6.500 dijamanata, pa njena cena od 3,5 miliona dolara ne treba da vas iznenadi.

Bejzbol karta Honusa Vagnera

Bejzbol karte su rekviziti za jednu od omiljenih američkih igara, a cenjene su i jer postoji veliki broj njihovih kolekcionara, koji se ponose ako imaju kolekciju vrednu 1.000 dolara. Ipak, da bi imali kartu bejzbol igrača Honusa Vagnera, morali bi biti milioneri, jer košta čak 3,12 miliona dolara, jer je najređa od svih takvih karti.

(V. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Više sa weba

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    21. februar 2020 | 22:21

    Imam 100 komada! Prodajem, vrlo povoljno!

  • JAja

    22. februar 2020 | 08:57

    I to baš američki dolar...

  • Lol

    22. februar 2020 | 18:50

    Pre bi nekome napravio kucu,kupio auto,platio faks,dug,bilo sta nego dao na ove gluposti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA