Na internetu se već danima vodi rasprava oko toga da li je ova preslatka životinja pas ili mačka?

Za ovo preslatko biće verovatno niste čuli do sada, a toliko je neodovljivo da su mnogi ljudi rekli da im nije ni bitno šta je, samo bi želeli da ga imaju

  • 11
pas Foto: Printskrin/youtube/ Việt Nam Chó bản địa

Da li ste osoba koja više voli kuce ili mace? Postoji nepisano pravilo da vaš kućni ljubimac  ne samo da vam može promeniti život, već vas odmah stavlja u jednu od dve škole života: kučeću ili mačeću, piše Boredpanda. To je kao sa levorukim i desnorukim ljudima, obeležava vas zauvek.

Ipak, postoji pas koji živi u Vijetnamu i veoma liči na mačku i mogao bi biti jednostavno rešenje za ovaj večiti raskol između ljubitelja mačaka i ljubitelja pasa. Brzo se internetom pokrenula rasprava o pravoj rasi ove životinje, pa su neki rekli da izgleda kao da je iz crtanog filma, jedan korisnik je rekao da smatra da je to rasa psa koja se zove “H’mong”, a drugi je priznao da mu nije bitno da li je pas ili mačka jer je tako sladak da bi želeo da ga ima.

 
 
 
View this post on Instagram
Khá Dúi😂 #gấumèobắcmỹ #gaumeobacmyA post shared by Gấu Mèo Bắc Mỹ (@gaumeobacmy) on

Nemojte se iznenaditi ukoliko ste prvi put čuli za rasu “H’mong” jer je on domaća, vijetnamska rasa koju su koristile etničke grupe u ovoj oblasti. Oni se smatraju odličnim lovcima i čuvarima i imaju izuzetnu snagu i inteligenciju. “H’mong” potiče iz planinskog predela severnog Vijetnama. Poznat je po svom simpatičnom repu, odlično se slaže sa decom i, generalno je, veoma društvena životinja.

 
 
 
View this post on Instagram
Ai biết âu #gấumèobắcmỹ #gaumeobacmyA post shared by Gấu Mèo Bắc Mỹ (@gaumeobacmy) on

Vlasnici ovog šteneta, Hai An i Tuan, rekli su da mu je pravo ime Dui (znači “pacov od bambusa”).

- Prošlo je samo pet dana otkako smo napravili Duijevu stranicu, a ona sada ima više od 40.000 lajkova. Pas sada ima mnogo obožavalaca u Vijetnamu i širom sveta – kaže Hai An.

I, konačno, trenutak istine je došao… Da li je Dui pas ili mačka?

- On je mešanac domaće rase psa i kratkonogog psa zvanog Dingo. Ali mislim da možda ima i mutaciju gena, takođe. Kupuli smo ga u planinskoj provinciji – objašnjava Hai An.

Dui je srećan pas i voli da se igra i sa psima i sa ljudima, zabavan je i sladak.

 
 
 
View this post on Instagram
Đố anh bắt được em 😂 #gấumèobắcmỹ #gaumeobacmyA post shared by Gấu Mèo Bắc Mỹ (@gaumeobacmy) on

 
 
 
View this post on Instagram
Em có nói gì đâu 😂 #gấumèobắcmỹ #gaumeobacmyA post shared by Gấu Mèo Bắc Mỹ (@gaumeobacmy) on

Pitanje da li ste više tip za kučiće ili mačke, možda nije jednostavno stvar sklonosti. Denis Guasteljo, profesor psihologije na “Kerol” univerzitetu u Viskonsinu veruje da sklonosti proizlaze iz nekih naših osnovnih razlika u ličnosti.

- Ima smisla to da će osoba koja više voli pse biti dosta življa jer će želeti da bude napolju, razgovara sa ljudima, izvodi svog psa… Sa druge strane, ako ste dosta introvertniji i senzitivni, više vremena provodite u kući čitajući knjigu, a vaša mačka ne mora da izlazi napolje u šetnju, jasno je da ćete više biti tip za mačke – objašnjava Guasteljo.

To sugeriše da su naša uverenja, sklonosti i ličnost doboko isprepletani. Kao rezultat toga radije ćemo izabrati životinju koja se uklapa u naš životni stil.

B.K.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA