≫ 

Genijalac: Pčelar pretvorio medvede koji su mu stalno krali med u degustatore

Dosetljivi domaćin odlučio je da zaštiti svoje košnice na originalan način

  • 0

Medvedi vole med, pa ne čudi što prevaljuju ekstremne razdaljine da stignu do njega. Toliko ga vole da ne mogu da odole pljački košnica i mnogim pčelarima zadaju ozbiljne glavobolje. Ti simpatični grabljivici vrlo su česti gosti na farmama pčela, ali su i veoma nepoželjni jer ponekad prave ogromnu štetu. Mnogi pčelari, poput Ibrahima Sedefa, trude se da ih drže što dalje od košnica.

Ibrahim Sedef živi u Trabzonu, u Turskoj, prenosi turska novinska agencija Demirören (DHA). On je inženjer poljoprivrede koji se bavi pčelarstvom. Već neko vreme bori se da spreči alave medvede da bacaju i lome košnice u pokušaju da dođu do dragocenog meda.

Da bi zaštitio košnice, Sedef je pokušao da ih osigura postavljanjem metalnih kaveza oko njih. Takođe je pokušao da ostavi hranu kao što su voće, hleb i med kako bi sprečio medveda da se posluže užinom direktno iz košnica. Ipak, to nije bilo dovoljno dobro i neke košnice su i dalje bivale oštećene.

Hteo je da ih nadmudri, a onda se rodila neverovatna ideja

Zato je pčelar odlučio da sazna više o kretanju i ponašanju medveda. Postavio je kamere kako bi pratio medvede koji lutaju po njegovoj farmi pčela.

Dok je pokušavao da smisli način da nadmudri pohlepne životinje, Sedef je došao na genijalnu ideju: odlučio je da ove medvede pretvoriti u degustatore meda, jer oni imaju dobar ukus za med.

Pčelar je postavio sto sa četiri vrste meda za medveđu gozbu. Nije bio razočaran rezultatom. Ispostavilo se da i medvedi vole skupe stvari.

Sedef je za DHA rekao da je medvede je privlačio miris meda Anzer i da bi uvek njega prvo jeli, a da ponekad nisu ni probali med od cveta trešnje, prenosi sajt  Lates Inovations.

Kilogram ovog čuvenog turskog meda Anzer prodaje se i za više od 300 dolara.

Pogledajte priču o pčelaru Ibrahimu i njegovim degustatorima medvedima:

(V.N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA