≫ 

Uz ove mehure u džungli možete spavati sa slonovima i doživeti neponovljivu avanturu

Jedinstveno iskustvo čeka vas na Tajlandu, gde je jedno odmaralište našlo savršeni recept da vam pruži pun doživljaj i ujedini vas sa prirodom

  • 0
Jungle bubbles, elefants, Kuća mehur slonovi Foto: Profimedia

Slonovi ne spavaju dugo i veoma su glasni dok jedu i vrše nuždu i to su shvatili svi koji su proveli bar jednu noć u „Džungla mehuru“ u Čiangraju u Tajlandu. Ova dva luksuzna apartmana nalaze se u odmaralištu „Anantara Golden Triangle Elephant Camp & Resort“, odmah pored obora tri velike odrasle ženke slona, piše CNN.

Gosti mogu da sede u svojim apartmanima i posmatraju slonice kako se igraju sa strateški pozicioniranim „igračkama“ koje vise sa drveća i kako kidaju koru i grane sa stabala praveći ogromnu buku.

Velika količina šećerne trske nalazi se u blizini mehurova, zbog čega su slonovi veoma često tu, pa posetioci mogu da uživaju posmatrajući ih.

Neponovljivo iskustvo

Ova dva mehura su u ponudi kao dodatno „iskustvo“ ukoliko ste došli u obližnje odmaralište na odmor i jedna noć u njima košta 563 dolara za dve osobe.

Gosti se kupe iz lobija svog smeštaja pred zalazak sunca i voze prašnjavim putem u džipu sa otvorenim krovom do mehurova u kojima će prenoćiti. Nedugo po dolasku, osoblje im uručuje korpu za piknik punu sendviča i drugih hladnih jela koja će im trebati u toku večeri. Pravila o izbegavanju kontakta sa slonicama su stroga i zabranjeno je da im se daje ikakva hrana.

Koliko su mehurovi udobni?

Oba mehura su klimatizovana i svaki zauzima po 22 kvadratna metra. U njima se nalazi luksuzan nameštaj, veliki bračni kevet i malo kupatilo sa WC šoljom i tušem, a tu su i dve stolice i sto za „večeru sa slonovima“. U apartmanu nema televizora, jer su slonice glavne zvezde šoua.

Ukoliko imate lak san, tu su maske za oči, jer ovde noću može da bude veoma svetlo. Ipak, kako slonovi u zarobljeništvu spavaju kratko, od četiri do šest sati dnevno, u toku noći je moguće da vas probude dok budu jeli ili vršili nuždu.

Na krevetima se nalaze zavese koje možete da razvučete i da imate privatnost ako ujutru ne ustanete pre nego što čuvari dođu da daju doručaj slonovima.

Početna greška mehurova

Ideja za „Džungla mehurove“ potekla je od generalnog menadžera odmarališta Guderika Haranga, koji je na ovoj poziciji godinu i po dana. On je želeo da pomeri granice i da gostima pruži jedinstveno iskustvo koje je u skladu sa modernim luksuznim očekivanjima.

Da bi ovi mehurovi bili sigurni za posetioce, morali su da se ispune veoma visoki standardi.

- Kako je naše odmaralište poznato kao prvoklasno mesto, morali smo da se uverimo da će i u mehurima iskustvo ispuniti standarde luksuza i sve što naši gosti očekuju od nas – kaže Harang.

Kada su mehurovi sagrađeni, on je bio prvi koji ih je isprobao.

- Na severu Tajlanda mi imamo veoma raznovrsnu klimu, drugačiju nego u ostatku zemlje. Iako je zima kratka, ona je veoma hladna. Kada su mehurovi bili spremni, u decembru, ujutru je bilo šest sepeni Celzijusa i ja sam se zaledio u toku noći. Nije bilo klime. Osim toga, kako sam bio u džungli, gde je vlažnost velika, mehurovi su se napunili vodom. Probudio sam se u 3 ujutru, mokar i promrzao – priča on.

Zbog toga su sada mehurovi snabdeveni klimom, grejačem prostora i uređajem koji reguliše vlažnost vazduha, pa je u njima boravak prijatan tokom svih godišnjih doba.

Izbor pravih slonova

Još jedan problem bio je izbor slonova koji će boraviti u zarobljeništvu. Osim što su morali da odluče koliko slonova će lagodno živeti u ograđenom prostoru, morali su i da izaberu prave slonove koji će želeti da budu jedni sa drugima. Naime, slonovi su veoma društvena bića i vezuju se više za neke pripadnike svoje vrste. Sve tri slonice stigle su u ovo odmaralište od 2006. do 2010. godine, pa je tim ljudi koji brinu o njima imao vremena da se upozna sa njihovim karakterom.

Dugo su ih posmatrali i došli do zaključka da ova tri slona vole da budu zajedno, a da su dva od njih nerazdvojna, zbog čega bi im odvajanje teško palo.

Unutrašnjost odmarališta

„Anantara Golden Triangle Elephant Camp & Resort“ nalazi se na ivici zapadne granice Tajlanda. U okviru odmarališta nalaze se dva restorana, „Sala Mae Nam“ i „Baan Dhalia“, koji služe italijansku hranu, dok su dva bara koja se nalaze uz bazen, „Elephant Bar“ i „Opium Terrace“, specijalizovana za raznovrsna pića.

Prostrane sobe, dekorisane u tradicionalnom tajlandskom stilu, imaju terase koje gledaju na Laos i Mjanmar, koji se mogu posetiti tokom boravka u odmaralištu.

Osim putovanja u ove dve države, u aktivnosti odmarališta spadaju vožnja brodom po reci, spa tretmani, časovi kuvanja, kao i vožnja po obližnjim selima u prisustvu vodiča.

Video: U zemaljskom raju nalazi se hotel u kome niko ne sme da prespava

(V. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA