≫ 

Šanse jedan prema milion: Neverovatna ždrebica donela na svet dva para blizanaca za samo 18 meseci

Majka Destini je pravo čudo, jer konji nisu anatomski građeni da nose više od jednog fetusa, a ona je to učinila već dvaput

  • 5

Devetnaestogodišnja ždrebica Destini krajem proteklog meseca na svet je donela svoj drugi par blizanaca. Za sad još neimenovani ljupki dvojac rođen je na imanju ''Gassons Farm Stud'' u gradu Ekseteru, u Engleskoj. Šanse da se oždrebe dva para blizanaca od jedne majke su milion prema jedan, tako da je Destini, čije ime u prevodu sa engleskog glasi „sudbina”, načinila pravo čudo (UNILAD).

Ždrebad su rođena 26. februara, a vlasnici farme su bili naprosto zapanjeni kada su ugledali da ih ima dvoje umesto jedno. Pregledi kojima je Destini bila podvrgnuta tokom trudnoće ni u jednom trenutku nisu otkrili da ona nosi blizance.

Blizanci ne samo da su retkost kod konja, već se smatraju i opasnim po ždrebicu i obično ni sami ne požive dugo.

- Oni su retkost, i to sa razlogom. Konji su anatomski građeni tako da ždrebica može da nosi samo jedan fetus. Nakon što se oždrebi, ima dovoljno mleka samo za jedno ždrebe. Ovakve trudnoće mogu da budu opasne po nju i većina se završi pobačajem. Zato je ovaj slučaj velika retkost i zapanjujuć je - ističe dr Čarls Kuk, veterinar hirurg iz Velike Britanije.

Na snimku ispod možete pogledati kako su starija ždrebad blizanci izgledali. Oni se zovu GFS Šokvejv i GFS Masta Blasta, GFS, inače, predstavlja skraćenicu za ''Gassons Farm Stud''. Jedno od njih već učestvuje u profesionalnom nadmetanju iz preponskog jahanja.

(N. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • DARKO 100%

    23. mart 2020 | 20:40

    Kad sam video ove lepotane ,plemenite zivotinje duplo mi je imunitet jaci

  • ❤️❤️❤️❤️

    24. mart 2020 | 07:28

    Predivnooooo !!! Kako su slatki , Boze , u kuci bih ih drzala I samo mazila I ljubila , najdivnija stvorenja .

  • Дејан Младеновић

    24. mart 2020 | 00:06

    Предивни су ... а и коњи су најпаметније животиње

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA