Šetlandski poni obožava pivo i rado odlazi u lokalni pab

Priča o imenu konja objašnjava njegove navike

  • 1

Šetlandski poni je rođen 17. marta na Dan Svetog Patrika. Ime je dobio po zaštitniku Irske, a datum njegovog rođenja slavi se širom sveta i povezan je sa navikama malog kopitara.

Svakog dana u društvu vlasnika Kirka Petrakisa (42) odlazi u pab Drum Inn i uživa u ukusu Ginisa. Dok mirno stoji pored stola za kojim sedi njegov vlasnik, Patrik pije pivo i jede omiljenu grickalicu - šargarepu.

Patrik je jedan od najdražih gostiju bara u engleskom selu Kokington. Uskoro će ovde biti priređena zabava povodom njegovog drugog rođendana.

- Svakog dana dolazi u bar i to je postala njegova rutina. Voli ukus Ginisa, a šargarepa je njegova omiljena poslastica. Često naručujemo Ginis, jer je rođen na Dan Svetog Patrika. Pivo ima određene hranljive sastojke, ali je Patriku dozvoljeno samo nekoliko gutljaja - nema preterivanja - navodi Petrakis koji se brine o Patriku od dana kada je imao tri meseca. Prvog dana njihovog prijateljstva poveo je Patrika u šetnju selom, a potom su zajedno otišli u gostionicu.

- Odlazak u pab je deo obuke, kako bi se Patrik privikao na zvukove koji ga mogu uznemiriti. Ambijent u pabu idealno je mesto za trening, ali Patrik uživa u pažnji gostiju i osoblja. Pristojan je, a pojedini gosti se nađu u čudu kada ugledaju konja pored stola. Patrikove fotografije popularne su na društvenim mrežama - kaže Petrakis i dodaje da je prvi odlazak bio prijatno iskustvo.

- Došli smo u dogovoru sa bivšim menadžerom Drum Inna i sve smo detaljno planirali. Pab je prijateljski nastrojen prema psima, pa je menadžer bio srećan što je imao priliku da ugosti ponija. Gosti su se slikali sa njim, a deca su bila oduševljena - objašnjava vlasnik.

O Patriku se brine i Kirkova supruga Hana. Zajedno imaju troje dece i svi obožavaju Patrika.

- U pab obično odlazi danju, ali jednom smo ga odveli na večernju proslavu rođendana moje žene. Uprkos veseloj atmosferi, bio je dobar kao zlato i veoma opušten. Mlađi momci nisu verovali da provode veče u društvu ponija - navodi Petrakis.

Petrakis nailazi na različite reakcije okoline kada životinji daje pivo. Mnogi su zabrinuti da piće neće prijati Patriku, ali konj nikada nije izgubio kontrolu.

- Ponaša se mirnije od mnogih pasa. Nije bilo potrebe da zbog ponašanja napusti bar, a njegovo prisustvo je umirujuće - objašnjava Petrakis.

Petrakis kaže da će nastaviti da dovodi Patrika u pab još godinu dana, a potom planira da nabavi minijaturna kola za vožnju dece. Patrik bi se mogao koristiti za terapiju tokom obilaska bolnica i škola, piše Fox news.

Pre velikih planova očekuje ga velika rođendanska žurka.

(N. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA