• 0

U Veneciji nikada nisu bili ovako čisti kanali: Voda prozirna, vide se ribice, labudovi plivaju

Meštani se ne sećaju da su ranije videli ovoliko ribica u kanalima

  • 0

Kanali u Veneciji najčistiji su nego što su ikada bili do sada, nakon što je potpuna blokada Italije zbog pandemije korona virusa dovela do smanjenja zagađenja, piše Dejli mejl.

U retkoj dobrodošloj nuspojavi zdravstvene krize, obično mutni vodeni tokovi su sada dovoljno čisti da se vide ribe pod vodom.

Beli labudovi takođe plivaju kanalima u gradu u kojem su obično preopterećene ulice i trgovi sada skoro napušteni.

Stanovnik Venecije Marko Kapovila (40) rekao je da "nikada do sada nije video vodu tako bistru", a onda je snimio ribice koje su plivale ispod površine.

Kapovila je opisao "upečatljivu" bistrinu vode za razliku od obično prljavih kanala.

- Grad nema kanalizaciju, tako da obično sve ide u kanale, uključujući deterdžente i kozmetiku. Zahvaljujući karantinu, imamo čistije okruženje - rekao je on.

Meštani kažu da je toliko riba u kanalu bilo skoro nemoguće videti pre uveđanje blokade cele zemlje.

- Nadamo se da ćemo naučiti iz ovih tragičnih vremena, a kada se ovo sve završi, Venecija treba da uspostavi balans između gomile turista i čistoće - istakla je Martina Betoni (33).

Do sada smo videli da se smanjila zagađenost vazuha u Italiji, nakon što je zemlja uvela drastične mere kako bi zaustavila širenje korona virusa.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima