• 0

Dirljivi trenutak kada je sin ugledao majku nakon 29 dana: Razdvojio ih je korona virus

Čim je kročila iz autobusa, dete joj je poletelo u zagrljaj plačući. Snimak vas neće ostaviti ravnodušnim

  • 0
Kina, epidemija, zaraza, virus, Koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Pandemija korona virusa dovela je do zatvaranja granica, kućne samoizolacije i društvenog distanciranja. U nekim slučajevima, pandemija je razdvojila i čitave porodice. Zbog toga je posebno dragocen trenutak kada je pre nekoliko dana dečak u Kini konačno ugledao svoju majku, nakon 29 dana razdvojenosti.

Reč je o zdravstvenoj radnici koja 15 dana provela na odeljenju za zaražene korona virusom u jednoj bolnici boreći se da sačuva svoje pacijente, a potom je još dve nedelje boravila u samonametnutom karantinu. Ona se 14. marta vratila kući, u grad Šiđidžuang u pokrajini Hebej, piše UNILAD.

Čim je kročila iz autobusa, dete joj je poletelo u zagrljaj plačući. Dirljivi trenutak ponovnog susreta majke i sina možete pogledati u snimku koji sledi.

Kina daje primer drugim zemljama

U Kini je od decembra zabeleženo preko 80.000 slučajeva obolelih od virusa Covid-19. Ipak, poslednji podaci pokazuju da ima uspeha u načinu na koji tamošnje vlasti i nadležni zdravstveni organi suzbijaju širenje zaraze. Dr Gauden Galeja, predstavnik SZO u Kini, poručuje da i druge zemlje mogu puno toga da nauče iz kineskog primera.

- Prirodan tok epidemije ne mora da dostigne razmere koje će prouzrokovati preopterećenje zdravstva. Lekcija je, u ovom slučaju, obuzdavanje zaraze, a to je ono što bi i druge zemlje trebalo da usvoje i primene - kaže dr Galeja.

Video: Ceo Beograd, ali i ostatak Srbije aplauzom podržali ljude koji se bore protiv korona virusa

(N. I.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima