≫ 

Zoološki vrt u Holandiji prvi put predstavio mladunce polarnog medveda, nažalost gledalaca nije bilo

Zbog pandemije koronavirusa, javnost je mogla samo putem video snimaka da vidi ova preslatka stvorenja koja su, konačno, napustila jazbinu

  • 0

Mladunci polarnog medveda su po prvi put izašli napolje u zoološkom vrtu u Holandiji, ali tome niko nije mogao da posvedoči jer je park zatvoren zbog korona virusa, piše People.

I dok zoološki vrtovi privremeno zatvaraju svoje kapije za javnost tokom pandemije koronavirusa (kao i restorani, arene i druga javna mesta širom sveta), holandski “Overhends” zoološki vrt u Rhenenu predstavio je svoje tri i po meseca stare polarne medvede, bez ikakvih gledalaca.

Kako se može videti na snimcima koje je zoološki vrt objavio, dve bebe polarnog medveda su po prvi put izašle iz majčine jazbine, u kojoj je mračno i zvučno izolovano. Držeći se blizu svoje majke, medvedići su, u sredu, počeli da se prilagođavaju svom novom terenu.

- Živimo u bizarnom vremenu u kom je koronavirus zahvatio čitavu planetu i svima nam se savetuje da ostanemo u svojim domovima. U međuvremenu, život u zoološkom vrtu je uobičajen. Životinje se bude, drveće lista, a bezbrižni blizanci, polarni medvedi, su po prvi put pokazali svoje nosiće napolju – napisali su u objavi iz zoološkog vrta.

Sloboda, ženka polarnog medveda je 27. novembra rodila blizance čiji polovi još uvek nisu poznati. Kada polovi budu poznati, zaposleni u zoološkom vrtu već imaju spremne opcije za njihova imena: Juka i Atlas za dečake i Jura i Nova za devojčice.

Zoološki vrt, koji će biti zatvoren barem do 6. aprila, trenutno ima pet polarnih medveda, a tri odraste su sve ženke i obuhvataju tri generacije.

Kako bi svojim životinjama omogućili prisustvo u javnosti, nekoliko zooloških vrtova je omogućilo ljudima da putem interneta, od kuće gledaju njihove životinje, dok praktikuju društveno distanciranje.

Recimo, zoološki vrt u Sinsinatiju svakodnevno organizuje gostovanje u “Houm safari Fejsbuk lajvs” u kojima predstavljaju po jednu od svojih životinja i nude zabavne, edukativne aktivnosti onima koji su u kućama. U prvom video druženju, u ponedeljak, predstavili su jednog od svojih najpoznatijih stanovnika, nilskog konja, Fionu.

Video: Upoznajte medonju koji je dobio ime po fudbalskom klubu

(B. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA