≫ 

Korona virus uradio nešto što je zoo- vrt pokušavao 10 godina: Pande su se najzad parile

Izgleda da je ovim velikim pandama trebalo samo malo privatnosti

  • 0
Panda, pande se pare, seks Foto: Shutterstock

Roditeljstvo je možda odmah iza ugla za pande Jing Jing i Le Le, stanovnike Okean parka u Hongkongu. Zvaničnici zoo-vrta u ponedeljak su objavili da posle 10 godina pokušavanja prirodnog parenja, par je najzad uspeo, prenosi CNN.

- Današnji uspešan prirodni proces parenja izuzetno je uzbudljiv za sve nas, jer je šansa za trudnoću prirodnim parenjem veća nego veštačkom oplodnjom - izjavio je Majkl Bus, izvršni direktor za zoološke operacije i očuvanje u Okean parku u saopštenju za javnost.

Zbog pandemije korona virusa park je zatvoren za javnost od kraja januara. Osoblje je primetilo određeno ponašanje kod dve velike pande koje je uobičajeno tokom sezone parenja, koja traje svake godine od marta do maja.

- Od kraja marta, Jing Jing je počela da provodi više vremena igrajući se u vodi, dok Le Le ostavlja mirisne tragove oko svog staništa i pretražuje područje za mirisom Jing Jinge - piše u saopštenju za javnost.

Dok je još uvek rano da se kaže da je beba na putu, osoblje prati telo Jing Jing i promene u ponašanju.

- Ako bude uspešna, znakovi trudnoće, uključujući fluktuaciju hormonalnog nivoa i promene u ponašanju, mogu se primetiti već krajem juna, mada uvek postoji mogućnost da bi Jing Jing mogla da doživi pseudo-trudnoću - rekao je Bus.

Video: Kakva šteta! Zbog rođenja u doba korone, ovo preslatko stvorenje dobilo ime po virusu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA