Dok čekaju na test za korona virus, spavaju u kutijama: Aerodrom u Tokiju ovako zbrinjava putnike

Svi putnici koji stignu u Tokio na aerodrom Narita, a nisu u mogućnosti da budu u hotelu dok čekaju testove na korona virus, spavaju u kartonskim kutijama

  • 0

Vlasti u Japanu rešile su smeštaj putnicima koji čekaju test na korona virus, a nemaju mogućnost da prenoće u jednom od hotela koji su predviđeni za izolaciju.

Naime, svaki putnik koji sleti na aerodrom Narita u Tokiju, dok čeka da ga testiraju na opasan virus, spava u kartonskoj kutiji, koja je pretvorena u krevet.

Čekaonica na aerodromu pretvorena je u spavaonu, a između kutija je napravljeno rastojanje, kako putnici ne bi ugrožavali jedni druge. Ove kutije su privremeni smeštaj za sve one koji nemaju mogućnost da odu u hotel koji je predviđen da bude karantin, kao i za one čiji rođaci i prijatelji ne mogu istog trenutka da prevezu privatnim vozilom.

Dok čekaju na testiranje, o njima brine osoblje aerodroma koje ima na sebi zaštitnu opremu. Putnici imaju pravo na obrok i piće kako bi "prekratili vreme".

Ovakav način smeštanja putnika izazvao je lavinu kritika na društvenim mrežama.

- Ovo je tek leglo zaraze - komentarisali su pojedini na društvenim mrežama.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta

Video: Medicinske sestre iz Bergama: Najveći poraz je kad umre neko na respiratoru o kome brineš nedeljama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA