≫ 

Kosa mora da bude ofarbana iako je epidemija: Švajcarci i Danci "skoknu" u Švedsku kod frizera

Švedska vlada je u četvrtak produžila zabranu ulaska u zemlju do 15. maja, ali mera ne važi za zemlje EU, Veliku Britaniju, Norvešku, Island, Lihtenšatjn i Švajcarsku

  • 0
zena-kosa-frizura-foto-pixabay Foto: Pixabay

Švedska se protiv epidemije korona virusa bori na jedinstven način i dok je život u drugim zemljama Evrope gotovo potpuno blokiran, u ovoj skandinavskoj zemlji stvari teku prilično normalno. Restorani su otvoreni, kao i frizerski saloni, a oni su, verovali ili ne, privukli turiste.

Na primer, zaposleni u frizerskom salonu u Stokholmu rekao je da je jedna mušterija stigla čak iz Švajcarske. Avionska karta je bila nešto ispod 2.000 evra i plaćena je samo da bi kosa bila ofarbana.

- Bila je veoma srećna zbog toga što može da se počasti - rekao je frizer.

I nije samo Stokholm pogođen ovakvom vrstom turizma. Sajt aftonbladet.se tvrdi da Danci dolaze u Malme kako bi sredili frizuru ili kupili nešto. Pet frizerskih salona potvrdilo je priliv mušterija iz Danske.

Švedska vlada je u četvrtak produžila zabranu ulaska u zemlju do 15. maja, ali mera ne važi za zemlje EU, Veliku Britaniju, Norvešku, Island, Lihtenšatjn i Švajcarsku.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: U Beogradu puste ulice: Brankov most

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA