≫ 

Sa štapom za pecanje u kupovinu hleba: Baget na udicu, pa idemo kući

Ljudi su spremni na sve da bi pojeli dobar hleb

  • 0
Pecanje hleba Printscreen Twitter

Stanovnici jednog nemačkog sela, koje se nalazi na granici sa Francuskom, su zbog epidemije korona virusa morali da pronađu način da dođu do predivnih kroasana i francuskih bageta.

Mirjam Žansem-Bualit, vlasnica pekare koja se nalazi na nekadašnjem graničnom prelazu u gradu Karlingu, u departmanu Mozel, svako jutro mora da pređe nekoliko desetina metara, osim ponedeljkom kad je pekara zatvorena, da bi sveže pecivo donela gurmanima sa nemačke strane, koji su ih dan ranije naručili telefonom.

Mirjam, da bi snabdela nemačke mušterije, mora da prođe ulicom koju dele dve države, koja je zbog pandemije koronavirusa zabranila prelazak u nemački deo i obrnuto.

S obzirom na to da policija strogo kontroliše ovaj deo i ne dozvoljava prelazak, Mirjam i njene mušterije su osmislili nov način za dostavu robe. Recimo, njen najverniji kupac Hartmut Fej (52), stanovnik sela Luterbah u nemačkoj regiji Sarland, dođe ujutru do granice sa štapom za pecanje i potom upeca svoje omiljene kroasane i bagete.

Fej kaže da čitavog života kupuje svoj hleb u Francuskoj, te da ga ni pandemija neće sprečiti da to i dalje čini.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Dve komšinice iz Čačka preko užeta jedna drugoj dodaju kiflice i pitu

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA