≫ 

Otvaranje tunela u doba korona virusa: Ministar presekao vrpcu u svojoj kancelariji

I tako je norveški ministar otvorio putni projekat u okviru velikog transportnog sistema Rijfast, koji čini najduža mreža tunela ispod površine mora na svetu dužine 14,3 kilometara

  • 0
Presecanje vrpce, svecano otvaranje, crvena traka, vrpca Foto: Profimedia

Mere fizičkog udaljavanja nisu sprečile norveškog ministra da na uobičajen način ( ali opet u jednu ruku i na neuobičajen) otvori novoizgrađene tunele „Hundvag“ i „Eiganes“. Naime, Knut Arild Hareide imao je proaktivan pristup tom problemu – vrpcu je presekao u svojoj kancelariji, piše portal Noob.ba.

Norveško ministarstvo saobraćaja objavilo je fotografiju Knuta samog u svojoj kancelariji kako preseca vrpcu ispred kompjuterskog ekrana dok iza njega stoje baloni.

I tako je norveški ministar otvorio putni projekat u okviru velikog transportnog sistema Rijfast, koji čini najduža mreža tunela ispod površine mora na svetu dužine 14,3 kilometara.

Projekat „Rijfast“ je sada konačno završen, osam godina nakon početka radova, a koštao je 11,6 milijardi evra.

Veća ceremonija je planirana, ali je prvobitno odložena, a onda i otkazana zbog globalne pandemije koronavirusa, što je ostavilo ministra saobraćaja samog sa makazama, vrpcom, nekoliko balona i video-linkom sa drugom zvaničnicima.

– Ono što mi nedostaje kod otvaranja jeste što mogu da upoznam ljude i menadžere koji su realizovali ovaj fantastičan projekat. Umnogome je jedinstven i volio bih da mogu da im se zahvalim lično – rekao je Hareide za medijski servis NRK.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA