≫ 

Pentagon i zvanično objavio snimke NLO: Vanzemaljci postoje, sad je pitanje šta se još krije

Ratna mornarica prethodno je priznala istinitost videozapisa u junu prošle godine, ali službeno su objavljeni sada i to "kako bi raščistili bilo kakve zablude javnosti o tome jesu li snimci koji kruže stvarni ili ne"

  • 5

Pentagon je i zvanično objavio tri kratka snima koje prikazuju neindentifikovane leteće objekte (NLO), a koje je nedavno objavila privatna kompanija.

Snimci pokazuju nešto za šta se veruje da je NLO. Kreće se neverovatno velikom brzinom, a snimljen je infracrvenom kamerom. Dva videozapisa sadrže i reakcije članova američke vojne flote koji u strahu komentarišu kako brzo se objekti kreću. Jedan od njih govori kako bi to mogao da bude i dron.

Podsetimo, ovo je prvi put da vojska zvanično objavljuje snimke iako su istinitost snimaka priznali još prošle godine.

- Ratna mornarica prethodno je priznala istinitost videozapisa u junu prošle godine, ali službeno su objavljeni sada i to "kako bi raščistili bilo kakve zablude javnosti o tome jesu li snimci koji kruže stvarni ili ne, kao i da li na tim snimcima ima još nešto što nije stiglo do očiju javnosti" - rekla je portparolka Pentagona Sju Goug.

Ona je rekla da je nakon detaljnog pregleda utvrđeno da objavljivanje ovih dosad tajnih videozapisa ne otkriva nikakve osetljive informacije ili sisteme. Goug je dodala i da ovo neće ometati naknadne istrage upada NLO u vazdušni prostor američke vojske.

Jedan od pilota ispričao je za CNN kako je izgledao njegov susret s NLO-om. Mornarica, naime, sada ima i zvanična uputstva o tome šta piloti treba da urade ako uoče nešto što liči na NLO.

Jedan od pilota koji je 2004. godine navodno video NLO je 13 godina kasnije rekao da se objekat pomerao toliko velikom brzinom da to ne može da se objasni.

- Kad sam došao blizu njega, on je neverovatno velikom brzinom otišao u pravcu juga i zatim nestao u manje od dve sekunde - rekao je David Fravor, pilot američke vojske u penziji.

On je rekao da je sve izgledalo kao kad se loptica za stoni tenis odbija o zid.

- Udario bio u nešto i odbio se u drugom smeru - tvrdio je Fravor.

Pentagon je ranije imao više programa za istraživanje NLO

Pentagon je ranije istraživao snimke susreta američkih pilota s NLO-ima kao deo tajnog programa koji je pokrenuo bivši senator Nevade Hari Reid. Program je pokrenut 2007. i završio se 2012. Kao razlog zaustavljanja tog projekta Pentagon navodi da je novac trebalo usmeriti u prioritetnije programe od ovoga.

Bivši šef jednog takvog programa Luis Elizondo rekao je CNN-u 2017. godine da lično veruje kako "postoje uverljivi dokazi o tome da nismo sami u svemiru".

- Ti leteći objekti pokazuju karakteristike kojih trenutno nema u američkom popisu ni u bilo kom stranom inventaru kojeg smo svesni - rekao je Elizondo o objektima koje su istraživali.

On je rekao i da je 2017. godine podneo ostavku u Ministarstvu obrane 2017. u znak protesta zbog tajnosti oko programa i unutrašnjeg protivljenja njegovom financiranju.

Bivši senator Nevade je nakon objavljivanja snimaka rekao da mu je drago što je Pentagon i zvanično objavio videozapise, ali da je to "samo zagrebana površina istraživanja i dostupnih materijala o NLO-ima".

- Sjedinjene Američke Države treba ozbiljno i naučno ovo da sagledaju, kao i sve potencijalne posledice po nacionalnu sigurnost - smatra Reid.

Video: Ja li su Marsovci ja li svijetla: snimljeni NLO iznad Crne Gore?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Pakistanac

    28. april 2020 | 09:13

    Kakve gluposti!Vanzemaljci su ovde hiljadama godina,a oni sad pricaju o tome.

  • Boki

    28. april 2020 | 09:52

    Zna se već decenijama unazad. Ne razumem razlog skrivanja informacija. Vanzemaljci nas samo posmatraju, do sada nije dokazano da imaju neki uticaj na nas.

  • Made in ...

    28. april 2020 | 09:41

    Merkurci ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA