≫ 

Matel napravio akcione figure u čast medicinara koji se bore protiv korona virusa

Prihod od kolekcije biće namenjen za kampanju "#FirstRespondersFirst", kreiranu u znak podrške zdravstvenim radnicima koji prvi pritiču u pomoć

  • 0

Matel, američki gigrant u proizvodnji igračake, u čast medicinskih radnika koji su širom sveta na prvim linijama borbe protiv korona virusa, napravio je novu kolekciju igračaka pod nazvom "Heroji", a prihod od prodaje namenjen je kampanji pomoći zdravstvenim radnicima.

Igračke napravljene po uzoru na heroje - lekare, sestre, tehničare... koji hrabro u bolnicama i urgentnim centrima rizikuju živote da bi spasili druge, od danas su u prodaji i mogu se naručivati preko interneta, po ceni od 20 dolara, prenosi Njujork Post.

Prihod od kolekcije biće namenjen za kampanju "#FirstRespondersFirst", kreiranu u znak podrške zdravstvenim radnicima koji prvi pritiču u pomoć.

Prošle nedelje je Centar za kontrolu i prevenciju bolesti procenio da je najmanje 9.200 zdravstvenih radnika u SAD inficirano virusom tokom epidemije širom zemlje.

U kolekciji su igrčke lekara sa stetoskopima, sestara sa maskama, ER tehičara sa opremom za reanimaciju...

Oni kojima jedan heroj nije dovoljan mogu da kupe poseban set koji čini celu ekipu - od lekara i medicinske sestre, preko zaposlenog u urgentom centru, do vozača i drugih.

Matel, sa sedištem na periferiji Los Anđelesa, radi i na izradi 500.000 štitnika za lice za zdravstveno osoblje širom SAD.

Jedan od najpoznatijih igrčaka Matela je Barbika, koja od marta 1959. godine do danas prodata u više od milijardu primeraka. Godišnje se u 150 zemalja šriom sveta proda oko 50 miliona Barbika.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Maske su pale: Kina dobila bitku protiv korona virusa

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA