"Poštovao" pravilo protiv korona virusa i šokirao sve: Ušao u prodavnicu sa kapom Kju-kluks-klana

Muškarac je snimljen sa belom kapuljačom sa prorezima za oči, karakterističnom za pripadnike KKK, poznate po rasističkim ispadima, kako kupuje voće u supermarketu Von

  • 2
Kju-kluks-klan, Kju kluks klan Foto: Printscreen/Youtube

Muškarac iz San Dijega napravio je uzbunu u tom gradu na jugu Kalifornije kada je ušao u prodavnicu sa kapom ozloglašenog Kju-kluks-klana (KKK) i oglušio se o zahteve zaposlenih da skine kapu.

U Kaliforniji su vlasti preporučile da se zbog epidemije korona virusa nose maske ili druge pokrivalice za lice, a policija San Dijega sada istražuje slučaj, prenosi CNN.

Muškarac je snimljen sa belom kapuljačom sa prorezima za oči, karakterističnom za pripadnike KKK, poznate po rasističkim ispadima, kako kupuje voće u supermarketu Vons.

"Ovo je uznemirujući događaj kako za naše korisnike, tako i za naše saradnike i razmatramo kako da izbegnemo takve situacije u budućnosti", navela je kompanija Vons.

Kako se navodi, incident je veoma uznemirio kupce.

Bele kapuljače sa prorezima za oči bile su karakteristika grupe KKK poznate po mržnji prema pripadnicima crne rase, a koji su nosili belu odoru i kapuljače da prikriju identitet dok su vršili nasilje.

Iako je grupa postala manje javna u 21. veku, pojedini Amerikanci i dalje koriste simbole grupe.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Krcata vodeća bolnica u Njujorku, respiratori i otkucaji srca: Lekar u američkoj noćnoj mori Kovida

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA