≫ 

Lili je imala samo 511 grama na rođenju: Posle 5 meseci borbe najzad može da ide kući

Beba je rođena u 22. nedelji, imala je niz infekcija i krvarenje na mozgu, ali je sve to pobedila

  • 1
Lilly Rae Foto: Facebook/Norfolk and Norwich University Hospitals NHS Foundation Trust

Kada je rođena četiri meseca ranije i težila isto kao mala kesa šećera, doktori su upozorili roditelje Lili Menir da se pripreme za najgore.

Međutim, pet meseci kasnije ona je pobedila niz infekcija, krvarenje u mozgu i druge probleme opasne po život i dozvoljeno joj je da ode kući, prenosi Dejli mejl.

Lili je bila toliko krhka da njenim roditeljima Tajli Menir (26) i Šejnu Rumblu (29) nije bilo dozvoljeno da je drže prvih mesec dana.

Lili je preživela nakon što je rođena u 22. nedelji, nakon čega je pokrenuta debata o krajnjem datumu prekida trudnoće u 24. nedelji.

Osoblje bolnice u Norfolku reklo je mami da su do sada videli samo jednu bebu koja je preživela rođenje u toj nedelji.

- Otada sam naišla i na druge slučajeve i želim da žene znaju da ako se porode u 22. nedelji, ne treba da gube nadu. Uvek postoji šansa - rekla je srećna mama.

Tajli je u bolnicu primljena u 21. nedelji i četiti dana nakon što je dobila infekciju i izgubila plodovu vodu. Lili je stigla nekoliko dana kasnije 9. decembra i težila je samo 511 grama.

Odmah je krenula stalna briga o njoj, stavljena joj je mala tuba koja joj je pomogla da diše, provela je sedam nedelja na respiratoru.

Tokom boravka u bolnici imala je tri infekcije i krvarenje na mozgu, ali doktoru su sada pozitivni što se tiče njene budućnosti.

U utorak, posle pet meseci borbe, rečeno im je da najzad mogu da je vode kući.

Video: Čista ljubav! Šestomesečna beba najviše uživa sa svojom plišanom igračkom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA