≫ 

Meksički grad postavio tunele za dezinfekciju američkih turista: Ne žele da im virus dolazi iz SAD

Na snimcima na društvenim mrežama vidi se kako se ljud okreću u tunelu, pružaju ruke i naginju se kako bi dezinfekciono sredstvo stiglo do svakog dela tela

  • 0
Meksiko tunel za dezinfekciju korona virus Printskrin: Facebook/Gobierno de la Ciudad de Nogales

Strah od stranaca koji u zemlju donose zarazne bolesti. Pojačani granični prelazi. I upotreba dezinfekcionog spreja za prskanje ljudi. Ne, ovo nisu beleške sa konferencije američkog predsednika Donalda Trampa, kako piše Gardijan. Loš odgovor SAD na pandemiju korona virusa naterao je meksički granični grad Nogales u državi Sonora da postavi "tunele za dezinfekciju", kako bi dezinfikovao ljude koji odlaze iz SAD preko Nogalesa u Arizoni.

Na meksičkoj strani, na dva glavna granična prelaza, vozači koji dolaze iz Arizone moraju da izađu iz svojih vozila i uđu u tunel na naduvavanje koji ih prska rastvorom za čišćenje.

Na snimcima na društvenim mrežama vidi se kako se ljud okreću u tunelu, pružaju ruke i naginju se kako bi dezinfekciono sredstvo stiglo do svakog dela tela.

U saopštenju za javnost, vlada Nogalesa navodi da je rešenje za čišćenje biorazgradivo i štiti od "bilo kojeg virusa ili bakterija, uključujući Covid-19" do 24 sata. Dodaje se da tuneli "smanjuju šansu da strani državljanin ili građanin ovog grada koji pokaže simptome bolesti zarazi druge ljude na meksičkoj strani".

Prema pisanju medija, većina ljudi koji su testirani pozitivno na korona virus u Nogalesu su se nedavno vratili iz SAD-a.

Meksički pogranični grad planira da postavi pet tunela za dezinfekciju kako bi dezinfikovao ljude koji dolaze kroz dve glavne luke iz Nogalesa, Arizona.

Tunel za dezinfekciju takođe je stacioniran ispred bolnice u Nogalesu, Sonora, gde posetioci moraju da prođu kroz čiste plastične zavese da bi ih isprali dezinfekcionom maglom.

Video: Sankt Peterburg: U požaru u Kovid bolnici život izgubilo pet pacijenata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA