• 28

Kraj sveta biće ove nedelje? Novo čitanje kalendara Maja kaže da je apokalipsa blizu

Ovaj "smak sveta" iz 2012. smo preživeli

  • 28
Smak sveta kraj sveta

Foto: Pixabay.com

Čini se kao da ova godina ne može da bude gora. Od klimatskih promena, preko pandemije korona virusa do porasta globalnih tenzija, šta još može da prođe po zlu? Bolje da ne pitate, jer teoretičari zavere uvek imaju odgovor, a prema njima, kraj sveta je bliže nego što ste mislili.

Proteklih dana kruži nova interpretacija kalendara Maja prema kojem će se svet završiti u nedelju, 21. juna (ukoliko računate po Julijanskom kalendaru), prenosi Sputnjik.

Britanski San ovu tvrdnju pripisuje naučniku Paolu Tagalogan, čiji se tvit proširio internetom.

- Prema Julijanskom kalendaru, tehnički smo u 2012. godini. Broj izgubljenih dana u godini usled prelaska na Gregorijanski kalendar je 11 dana... Koristimo ga 268 godina (1752-2020) puta 11 dana = 2,948 dana. 2,948 dana podeljeno sa 365 dana po godini = 8 godina - napisao je ovaj naučnik.

U svom tvitu Tagalogan je pomenuo 2012. godinu kada je, prema ranijim - i, kako sada vidimo netačnim - interpretacijama majskog kalendara, svet trebalo da se okonča.

Kao što vidimo, i dalje smo živi.

Smak sveta 21. decembra 2012. godine rezultat je glasina da će se Nibiru, navodna planeta za koju su rekli da su je otkrili drevni Sumeri, srušiti na Zemlju 2003. godine, ali, kao što vidimo, ništa se nije dogodilo.

Nakon te pretnje, apokalipsa je odložena do 2012. godine i povezana sa zimskom kraktodnevnicom, navodno u ciklusu u drevnom majanskom kalendaru.

Ostaje da vidimo da li su teoretičari zavere ovog puta pogodili i da li će se svet okončati 21. juna.

Video: Pogodite koji broj dobijamo zbirom brojeva u reči Corona ?

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    Kraj nečega obično predstavlja početak nečega druguga.Pa možda svi od tada u nekome drugume životu i svetu postanemo puni para,zdravlja,dugovečni,lepi kao manekeni i manekenke,svi sa švajcarskim ili lukseburškim pasošima...

  • Šta te briga?!

    A šta kažu Nestorivić Kon na sve ovo to mene zanima. Šta oni kažu to je božije slovo! 😂🤣

  • Komsija

    Jel pre ili posle glasanja?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima