≫ 

Britanci jedva dočekali "super subotu": Pabovi prepuni, tukli se za mesto, a ministar kod frizera

Bilo je i onih koji su se skidali goli i izazivali tuče

  • 0
Super subota, pabovi, otvoreno, Engleska Foto: Tanjug/AP
Super subota, pabovi, otvoreo, Engleska Super subota / Foto: Tanjug/AP

Na hiljade Britanaca pohrlilo je juče u pabove, nakon više od tri meseca koliko mesta za provod nisu radila zbog korona virusa, a taj dan je nazvan "super subota".

Ipak, mnogi od njih nisu poštovali mere fizičkog distanciranja koje su i dalje na snazi. Zbog velike gužve, na pojedinim mestima odgovorno ponašanje nije bilo moguće, a neki pabovi su čak bili prinuđeni da zatvore vrata za dugo očekivane goste pre vremena jer je došlo do nereda posle kojih je bilo uhapšenih, prenosi SkajNjuz.

Sa druge strane, na dan kada su otvoreni i frizerski saloni, ponovo dozvoljena venčanja, porodični i prijateljski skupovi u zatvorenom, neka mesta za noćne izlaske prijavila su znatno slabiju posetu od očekivane. Ima pabova koji su rešili da ostanu zatvoreni jer ne veruju da će im se rad u novonastalim okolnostima isplatiti.

Ministar zdravlja Met Hankok je rekao da je lepo ponovo videti ljude napolju.

- Ima slika koje pokazuju suprotno, ali velika većina ljudi se ponašala odgovorno. Dobro je videti ljude koji drže socijalnu distancu -  istakao je Hankok. Ministar je otkrio i da je "supersubotu"  - iskoristio da ode kod frizera i da mu je zbog toga laknulo.

Nisu svi oduševljeni kao Hankok, pa je predstavnik jednog od udruženja policajaca Engleske i Velsa Džon Apter kritikovao pijančenje po pabovima i rekao da je "kristalno jasno" da pojedinci neće poštovati socijalnu distancu nakon do sada najradikalnijeg ublažavanja restriktivnih mera u Britaniji.

Osim razdraganih pijanaca, bilo je i onih koji su se skidali goli i izazivali tuče, a zabeleženi su i napadi na pripadnike organa reda, kao i privođenja zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Izvan euforije supersubote ostao je Lester, u kojem još uvek važe lokalne mere koje su uvedene zbog značajnog porasta broja obolelih. Za razliku od ostatka države, policija je u Lesteru pohvalila svoje sugrađane i saopštila da u subotu uveče na ulici "nije bilo žive duše".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA