≫ 

Mislili ste da je čuvena planina sa 4 uklesana lika "grdosija": Ove fotografije pokazuju realnost

Predsednik SAD Donald Tramp je odlučio da se ovogodišnji vatromet povodom Dana nezavisnosti, 4. jula, održi baš tamo, a fotografije sa tog događaja su pokazale koliko čuvena atrakcija zapravo izgleda malo čak i sa manje udaljenosti

  • 0
Planina Rašmor Foto: Tanjug/AP

Svakog leta veliki broj posetilaca krene u posetu čuvenoj planini Rašmor, ali ih vrlo često ono što tamo vide iznenadi.

Planina sa uklesana četiri američka predsednika nije baš toliko velika kako ljusi misle, a sa vidikovca je čak teško razlučiti detalje na licima njih četvorice, piše Biznis insajder.

Predsednik SAD Donald Tramp je odlučio da se ovogodišnji vatromet povodom Dana nezavisnosti, 4. jula, održi baš tamo, a fotografije sa tog događaja su pokazale koliko čuvena atrakcija zapravo izgleda malo čak i sa manje udaljenosti.

Ovu atrakciju godišnje poseti oko 3 miliona ljudi. Na njoj se radilo u periodu od 1927. do 1941. pod kontrolom Gulcona Borgluma i sa ciljem da turisti budu privučeni na zapad SAD. Isklesani su likovi predsednika Džordža Vašingtona, Tomasa Džefersona, Teodora Ruzvelta i Abrahama Linkolna.

Video: Nerealan prizor: Pun krvavi mesec nad Vašingtonom dok se uz vatromet slavi Dan nezavisnosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA