• 0

Zid američkog bunkera krasi portret srpskog velikana: Ova grdosija štiti od nuklearnog rata

U luksuznom nuklearnom bunkeru postavljen portret Nikole Tesle

  • 0
Bunker, SAD, Nikola Tesla

Printscreen/Youtube/CNET

Raskošan bunker u SAD, koji štiti od nuklearne apokalipse, i koji može biti vaš spas za “malo” bogatstvo, krasi i portret Nikole Tesle.

Kompleks se nalazi na oko 300 kilometara od Kanzas sitija, ukopan je 60 metara u zemlji, ima 15 spratova i obiluje luksuzom.

U njemu možete preživeti “nuklearnu zimu”, ukoliko imate da iskeširate 1,5 miliona dolara. Doduše, po ovoj ceni dobićete “polovičan paket”, koji će sačuvati živote troje do petoro ljudi, prenosi Objektiv.rs.

Luksuz pod zemljom

U cenu su, umesto prozora, uključeni brojni televizijski ekrani koji će vam u svakom trenutku prikazivati pogled u svet. Za svaki mesec, koji želite da provedete u bunkeru, moraćete da doplatite dodatnih 2.500 dolara, a možete da odaberete da živite u penthausu ili u stanu koji zauzima površinu čitavog sprata.

Ultra-bogati zakupci će tokom boravka u ovom luksuznom bunkeru imati privilegiju da se brčkaju u bazenu, ali i da koriste saunu, bioskop, streljanu, bar, i da uživaju u brojnim drugim pogodnostima.

U objektu postoji i učionica, ali i biblioteka namenjena mališanima koji bi u slučaju nuklearnog napada morali da izostaju sa nastave.

Jači od nuklearnog udara

Bunker je napravljen u vreme hladnog rata, polovinom prošlog veka, u vreme kada su mnogi strahovali da može doći do kataklizme.

Sada je renoviran, a projektanti tvrde da bi mogao da izdrži i udar bojeve glave od 12 kilotona, sve i da padne na dva kilometra od bunkera.

Opskrbljen je raznim vidovima napajanja prirodnom energijom, uključujući i turbinama za vetar na površini.

Ima jednu manu

Jedini problem za potencijalne stanovnike mogao bi da predstavlja nedostatak toalet papira.

Naime, ukoliko bi došlo do nuklearnog rata, ljudi bi tek posle pet godina smeli bezbedno da izađu na površinu, a skladištenje petogodišnjih zaliha toalet papira zauzelo bi mnogo prostora u bunkeru.

Zbog toga je u svakom kupatilu montiran i bide, da se nađe, u slučaju nužde.

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima