≫ 

Kad gledaš ovakav video snimak postaješ "pametniji": Naučnici kažu da zaista deluje

Samo gledanje jednog snimka vam dosta može pomoći

  • 0
Inteligencija Foto: Pixabay

Nova istraživanja naučnika pokazuju da samo jedno gledanje nekog kratkog video tutorijala o tome kako da odgovorite na pitanja na testu inteligencije mogu da povećaju vaš rezultat za 18 bodova.

Stručnjaci kažu da ljudi neće zaista biti inteligentniji već da će gledanje ovakvih snimaka uticati na to da budu bolje pripremljeni za test i samim tim će sebi omogućiti da osvoje više bodova.

Naime, naučnici sa Univerziteta Sarland i univerziteta u Luksemburgu radili su eksperiment sa 340 studenata. Polovina njih je uoči polaganja testa inteligencije odgledala snimak o ovim testovima i smernice kako ih treba rešavati. Stigli su zapanjujući rezultati. Oni koji su gledali snimke osvojili su i do 18 bodova više nego studenti koji se nisu "pripremali" za test.

Naučnici kažu da je ovo zaista neverovatno, ali i da predstavlja ozbiljan problem s obzirom na to da dovodi u pitanje merodavnost testova. Zato su savetovali da uoči polaganja testova bude obavezno gledanje ovakvih snimaka, kako bi svi po polaganju imali donekle realan rezultat.

Video: Ovo je 6 najboljih poslova za vas ako ste lenji, a inteligentni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA